Foto: AFP/Scanpix
Spānijas Olimpiskā komiteja (COE) ir nolīgusi privātu apsardzes firmu, kas Riodežaneiro olimpisko spēļu norises vietās uzmanīs spāņu atlētu drošību, ziņo vietējie mediji.

Savas olimpiskās delegācijas apsardzi COE ir uzticējusi Madrides kompānijai "Prosegur", raksta izdevums "Marca". Apsargi "ēnos" sportistus ne tikai sacensību arēnās, bet arī četrās oficiālajās viesnīcās.

Šādu lēmumu COE pieņēma gan pēc nesenajiem traģiskajiem notikumiem Nicā, gan arī pēc incidenta šā gada maijā, kad Riodežaneiro trīs Spānijas olimpiskās burāšanas izlases dalībniekus aplaupīja bruņoti uzbrucēji. Uzbrukums notika tūristu iecienītā rajonā Santa Tereza, kas atrodas netālu no Gvanabaras līča, kur notiks olimpiskās burāšanas sacensības.

Spēļu rīkotāji paziņojuši, ka Olimpiādes laikā drošību uzraudzīs ap 85 tūkstošiem karavīru, policistu un apsargu, taču simtiem Brazīlijas Nacionālo bruņoto spēku oficieru jau piedraudējuši ar atlūgumu, ja viņu darba un dzīves apstākļi netiks uzlaboti. Karavīri nav apmierināti ar atalgojuma aizkavēšanos un izmitināšanu nepabeigtās ēkās. "Man ir jāguļ uz grīdas, ēdiens tiek atvests vēlu un joprojām nav samaksāta alga," vietējiem medijiem atklājis viens no armijas pārstāvjiem, piebilstot, ka daudzi viņa biedri esot gatavi pamest Rio un atgriezties savos štatos, ja situācija neuzlabosies.

Neskatoties uz neapmierinātību drošības dienestu darbinieku vidū, aizvadītajā nedēļas nogalē Rio notika plašas mācības, simulējot teroristu uzbrukumu Deodoro stadionam ar ķīlnieku sagrābšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!