Foto: F64
Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs sestdien Riodeženeiro olimpisko spēļu sacensībās 200 metru distancē izcīnīja augsto piekto vietu.

Šis ir viens no Latvijas sportistu labākajiem rezultātiem Rio olimpiskajās spēlēs. Jau vēstīts, ka ceturtās vietas izcīnīja svarcēlāja Rebeka Koha un septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa.

A fināla sacensībās Rumjancevs no pirmajiem metriem nedaudz atpalika no līderiem, bet cīnījās par trešo pozīciju. Finišā viņš tomēr nedaudz zaudēja un ierindojās piektajā vietā ar rezultātu 35,891 sekundes. Līdz bronzas medaļai Latvijas airētājam pietrūka 0,229 sekundes.

Par olimpisko čempionu kļuva brits Laiems Hīts, kura rezultāts bija 35,197 sekundes. Sudraba medaļu ieguvu francūzis Maksims Bemons (35,362), bet trešo vietu dalīja spānis Sauls Kravioto un vācietis Ronalds Rauhe, abu rezultāts bija 35,662 sekundes.

Jau ziņots, ka Rumjancevs piektdien veiksmīgi pārvarēja priekšsacīkstes un pusfinālu.

Rumjancevam šīs nebija pirmās olimpiskās spēles karjerā. 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs smaiļošanā divniekiem viņš kopā ar Kristu Straumi izcīnīja 11. vieta 200 metru distancē.

Sestdien tika sadalītas pēdējās šo olimpisko spēļu medaļas airēšanā. Kanoe airēšanā 1000 m distancē divniekiem kļua vācieši Sebastjans Brendels/Jans Vandrejs. Sudrabs mājiniekiem Erlonam de Susam Silvam/Isakijam Keirušam duš Santušam, bronza Ukrainai - Dmitro Jančukam/Tarasam Miščukam.

Sievietēm smaiļošanā 500 m distancē četriniekiem zelts ungārietēm, sudrabs Vācijai, bronza - Baltkrievijai.

Un pēdējā airēšanas disciplīnā šajā olimpiādē, 1000 m distancē smailīšu četriniekiem vīriešiem triumfēja Vācija, sudrabs Slovākijai, bronza - Čehijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!