Foto: Reuters/Scanpix

Vienīgais Latvijas pārstāvis modernās pieccīņas sacensībās Rio Ruslans Nakoņečnijs sestdien savā olimpiskajā debijā izcīnīja 28. vietu, un līdz ar to Latvijai šīs olimpiskās spēles ir noslēgušās - modernā pieccīņa bija pēdējā sporta disciplīna ar mūsu valsts sportistu līdzdalību.

Pēc paukošanas disciplīnas Latvijas sportists atradās 31. vietā, labāks rezultāts Nakoņečnijam peldēšanā, kur viņš uzrādīja 16. labāko rezultātu, taču kopvērtējumā savu pozīciju viņam uzlabot neizdevās.

Trešajā disciplīnā - jāšanā - Latvijas pieccīņniekam izdevās tikt galā ar zirgu un trasi atšķirībā no vairākiem sportistiem, kuri piedzīvoja kritienus, zirgu atteikšanos lēkt pāri šķēršļiem un palika bez rezultāta. Nakoņečnijs uzrādīja 26. rezultātu un kopvērtējumā pakāpās uz 28. vietu.

Pēdējā, kombinētajā skriešanas/šaušanas disciplīnā Nakoņečnijs sacensības iesāka ar precīzi sašautiem visiem pieciem mērķiem pirmajā šautuvē, bet otrajā un trešajā jau vajadzēja septiņus šāvienus, ceturtajā - sešus. Disciplīnas kopvērtējumā Latvijas sportists uzrādīja 22. rezultātu, bet kopvērtējumā ar 1386 punktiem saglabāja 28. vietu 36 sportistu konkurencē.

Par olimpisko čempionu modernajā pieccīņā kļuva Krievijas sportists Aleksandrs Ļesuns ar 1479 punktiem. Sudrabs Pavlo Timošenko (1472 punkti), bronza meksikānim Ismaelam Marselo Ernandesam Usčangam.

Kā zināms, Ruslans Nakoņečnijs tiesības startēt Rio olimpiādē ieguva kā pirmais rezervists, kad dopinga pārkāpumu dēļ no dalībnieku saraksta izslēdza Krievijas sportistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!