Foto: AP/Scanpix
Riodežaneiro olimpisko spēļu medaļu kopvērtējumā pārliecinoši labākā valsts bija ASV, kas izcīnīja 46 zelta godalgas, bet kopumā sakrāja 121 medaļu.

Līdz ar to ASV Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja 15 procentus no visām zelta medaļām. Kopumā ASV tuvākos sekotājus medaļu kopvērtējumā apsteidza ievērojami – otrā visvairāk zelta medaļas ieguvusī valsts bija Lielbritānija, kuras kontā 27 augstākā kaluma godalgas, bet Ķīna ierindojās trešajā vietā ar 26 zelta medaļām. Tā kā medaļu rangā vispirms vērā ņem zelta medaļas, tad Lielbritānija atrodas augstāk par Ķīnu, lai arī ķīnieši kopā izcīnīja 70 medaļas (27+28+16), bet briti - 67 (27+23+17).

Lai arī Krieviju pirms Rio spēlēm pāršalca ievērojama apmēra dopinga skandāls, tomēr tā arī šajās olimpiskajās spēlēs medaļu rangā palika ceturtajā vietā. Rio krievi ieguva 19 zelta medaļas, bet pirms četriem gadiem Londonā – 22. Tomēr Riodežaneiro Krievijas sportisti kopā ieguva 56 godalgas, kas bija par 21 mazāk nekā Londonā.

Vismaz vienu medaļu šajās olimpiskajās spēlēs izcīnīja 87 valstis, starp kurām arī Lietuva un Igaunija, bet ne Latvija. Lietuvieši tika pie vienas sudraba un trim bronzas medaļām, bet Igaunija ieguva vienu bronzas godalgu.

Riodežaneiro olimpisko spēļu medaļu kopvērtējums


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!