Foto: AP/Scanpix
2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu strādnieki un kompānijas joprojām nav saņēmuši samaksu par darbu, jo organizatoriem ir problēmas ar finansēm, ziņo portāls "insidethegamez.biz".

Liela daļa maksājumu ir iesaldēti, jo Rio spēļu rīkotāji gaida iemaksas no pilsētas valdības, sponsoriem un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK), kas organizatoru kontā varētu ienākt novembrī vai decembrī.

Olimpiādes rīkotāji sola, ka līdz gada beigām samaksās "95 procentus parādu".

Aizkavējušies maksājumi arī ārzemniekiem, kas strādāja spēlēs, tas gan tiek pamatots ar mēnesi ilgo Brazīlijas banku streiku.

"Visi saņems naudu, par to nav jautājumu," portālam apgalvoja olimpisko spēļu komunikācijas direktors Mario Andrada. "Pilnīgi izslēgts, ka tas nenotiktu."

Situāciju pārzinoši avoti gan ziņo, ka situācija ar samaksu vismaz pusei Rio spēļu darbinieku ir apdraudēta, jo orgkomitejai draud maksātnespēja. Andrada šos apgalvojumus noraida, sakot, ka maksājumi ir tikai "aizkavējušies", tāpat bijis arī ar citu spēļu rīkotājiem.

Spēļu norises nodrošināšanā iesaistītie gan ir citās domās un uzskata, ka situācija ir daudz kritiskāka. "Mēs esam strādājuši daudzos pasākumos, bet nekad iepriekš neesam saskārušies ar šādu situāciju," portālam "insidethegames.biz" atklāja viens no individuālajiem darbiniekiem, kas strādāja Olimpisko ziņu dienestā (ONS) un kam spēļu rīkotāji palikuši parādā "vairākus tūkstošus dolāru". "Mūsu darbs spēlēs tika augstu novērtēts un, būdami neliela komanda, mēs strādājām pa 10, 12 stundām dienā vairākas nedēļas, lai to sasniegtu. Mēs esam ļoti neapmierināti, ka tik ilgi netiek samaksāts, un par nebeidzamajām atrunām, ko esam saņēmuši."

Andrada norādījis, ka samaksu pirmie saņems tie, kam tas ir īpaši būtiski, individuālie darbinieki ir otrajā vietā prioritāšu sarakstā, pirms mazajām un lielajām kompānijām. "Mēs izskatīsim katru gadījumu individuāli, bet samaksāsim visiem," viņš saka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!