Foto: AFP/Scanpix

42 vadošie Krievijas vieglatlēti saņems kompensāciju par nepiedalīšanos 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, apstiprinājusi Krievijas Vieglatlētikas federācija (KVF).

Augustā Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedjevs paziņoja, ka Rio spēlēm nepielaistie sportisti saņems kompensāciju no Olimpiešu atbalsta fonda, jo viņi būtu varējuši "papildināt valsts medaļu klāstu".

"Kompensācijas tiks izmaksātas 42 sportistiem un maksājumi tiks veikti vienlaicīgi," aģentūra TASS citē KVF pagaidu prezidentu Dmitriju Šļahtinu. "Kompensācijas apjoms būs atkarīgs no tā, kādu rezultātu attiecīgais sportists būtu sasniedzis Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet nebūs korekti nosaukt konkrētas summas, taču tie, kas būtu cīnījušies par zelta medaļām, saņems ļoti labu kompensāciju."

Kā zināms, dopinga apsūdzību dēļ Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) diskvalificēja KVF, kas nozīmēja, ka šīs valsts vieglatlētiem bija liegts startēt Rio. Vienīgā vieglatlēte, kas piedalījās šajā olimpiādē, bija tāllēcēja Darja Klišina. Arī citu sporta veidu federācijas veica pilnīgu vai daļēju Krievijas sportistu diskvalifikāciju un no plānotajiem 389 sportistiem Krievijas olimpiskā delegācija saruka līdz 271 atlētam.

2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Krievijas sportisti izcīnīja kopumā 56 medaļas - 19 zelta, 18 sudraba un 19 bronzas. Salīdzinājumam, 2012. gada Londonas olimpiādē krievu sportisti ieguva 77 medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!