Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Dienvidkorejas loka šāvēji pirmdien aizvadīja smagu pusfināla cīņu, bet sagādāja savai valstij jau trešās zelta medaļas Tokijas olimpiskajās spēlēs šajā sporta veidā, triumfējot vīriešu komandu sacensībās.

Sporta veida lielvalsts pārstāvjiem pusfinālā vajadzēja nopūlēties, lai uzvarētu Japānu. Dienvidkoreja savus kontinenta sāncenšus pieveica ar rezultātu 5-4. Taču finālā galvenie favorīt ar 6-0 pārspēja Taivānu, izcīnot zelta medaļas.

Japānas valstsvienība izpelnījās bronzas medaļas, ar 5-4 pārspējot Nīderlandi. Pēc četriem setiem rezultāts bija 4-4, bet japāņi izrāva uzvaru pāršaudē.

Dienvidkorejas trio sastāvā bija Udžins Kims, Dzinhjeks O un Jedoks Kims. U. Kims ir arī Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions komandu sacensībās, O 2012. gadā Londonā izcīnīja zeltu individuālajās sacensībās un komandu mačos, bet 17 gadus vecais J. Kims nedēļas nogalē tepat Tokijā kļuva par čempionu jaukto pāru cīņās.

Pēc loka šaušanas atgriešanās olimpisko spēļu programmā Dienvidkoreja kļuva par šī sporta veida dominējošo valsti, izcīnot 26 no 43 zelta medaļām. Riodežaneiro Dienvidkoreja uzvarēja visās četrās disciplīnās, bet 2012. gadā Dienvidkoreja piekāpās vien vīriešu komandu sacensībās, kurās triumfēja Itālija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!