Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas izlases basketbolists Rikijs Rubio ceturtdien izcēlās ar 26 punktiem, spāņiem Tokijas olimpisko spēļu apakšgrupas spēlē pārspējot Argentīnas valstsvienību.

Spānija spēlē uzvarēja ar rezultātu 81:71 (20:25, 20:9, 21:19, 20:18), izcīnot otro uzvaru divās spēlēs.

Argentīnas izlases dzinējs uzbrukumā bija saspēles vadītājs Nikolass Laprovitola, kurš spēles ievadā palīdzēja vienībai panākt vadību 3:12. Spāņi, pateicoties desmit ātriem Rubio punktiem, apsteidza pretiniekus, bet ceturtdaļu vadībā noslēdza argentīnieši.

Spānijas valstsvienība gan spēja veiksmīgi tikt galā ar Argentīnas basketbolistu centieniem otrajā ceturtdaļā. Dienvidamerikas vienībai nepalīdzēja arī vājā tālmetienu precizitāte, kuras dēļ puslaikā viņi bija zaudētājos ar -6.

Spāņi savu pārsvaru turpināja audzēt trešajā ceturtdaļā, 41 gadu vecajam Pau Gasolam ar 2+1 gājienu panākot jau +14. Par abu komandu punktu ražu galvenokārt turpināja rūpēties Laprovitola un Rubio, kurš pēc izmanīgi pārtvertas bumbas jau guva 22. punktu.

Ceturtajā ceturtdaļā Spānijas izlase uz brīdi jau panāca 16 punktu pārsvaru, bet Argentīnas basketbola leģendas Luisa Skolas centieni ļāva vienībai piekāpties vien ar desmit punktu deficītu (81:71).

Rikijs Rubio uzvarētāju rindās izcēlās ar 26 punktiem, turklāt trāpīja piecus no sešiem tālmetieniem. Savukārt Laprovitola sakrāja 27 punktus, realizējot piecus no deviņiem tālmetieniem.

C apakšgrupā pa divām uzvarām izcīnījušas Spānijas un Slovēnijas vienības, kuras svētdien sacentīsies par pirmo vietu apakšgrupā.

Savukārt Argentīnas un Japānas izlases sadalīs C apakšgrupas trešo pozīciju. Abām vienībām jācer uz uzvaru, kā arī neklātienē jāsakrāj labāka punktu starpība nekā A apakšgrupas trešajā vietā palikušajai komandai (ASV, Čehijai vai Irānai), divām no trim labākajām trešo vietu īpašniecēm sasniedzot nākamo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!