Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kenijas skrējējs Eliuds Kipčoge svētdien kļuva par Tokijas olimpisko spēļu čempionu maratona skrējienā, savai kolekcijai pievienojot vēl vienu zelta godalgu.

Šī Kipčogem ir otrā olimpiskā zelta un ceturtā olimpiskā medaļa kopumā. Pirms pieciem gadiem Rio viņš arī izcīnīja zelta medaļu maratonā, bet 2008. gadā Pekinā viņam sudrabs 5000 metru skrējienā, bet 2004. gadā Atēnās šajā distancē viņam bronza.

36 gadus vecais skrējējs no Kenijas distanci veica 2:08,38 stundās, kļūstot tikai par trešo skrējēju, kurš maratonā izcīnījis vairākas zelta medaļas.

Kipčoge savu atrāvienu veica aptuveni 30 kilometrā, bet pārējā grupa nespēja viņam turēt līdzi. Kenijietis ieguva komfortablu pārsvaru un finišā tuvāko sekotāju Nīderlandes sportistu Abdi Nagēju apsteidza par minūti un 20 sekundēm. Vēl divas sekundes vēlāk finišēja bronzas medaļas ieguvējs Baširs Abdi.

Finišā Nagēje mudināja savu treniņu partneri Abdi palielināt tempu, lai apsteigtu citu kenijieti Lorensu Čerono. Tas arī izdevās, un abi finišēja labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!