Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko, kurš ir arī Krievijas Futbola savienības (RFS) prezidents, pēc skandalozās Eiropas čempionāta finālturnīra spēles sestdien pateicies līdzjutējiem brīdī, kad tie uzbrukuši angļu faniem, liecina internetā pieejamās fotogrāfijas un video.

EURO 2016 B grupas spēlē sestdien Krievija kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 1:1 cīņā ar Angliju, bet pēc mača simtiem krievu fanu ielauzās Anglijas atbalstītāju tribīnēs un sāka tos vajāt. UEFA pēc šī incidenta paziņoja, ka uzsāk disciplināro lietu. Visticamāk, ka nākamnedēļ UEFA piespriedīs Krievijas pusei sodu, jo arī iepriekšējos lielos turnīros Krievijas līdzjutēji negatīvi izcēlušies.

Brīdī, kad krievu fani rīkojuši nekārtības, Mutko devies pie Krievijas atbalstītājiem un tiem pateicies, kas arī redzams video un fotogrāfijās. Televīzijas kameras fiksējušas šo brīdi, turklāt fonā redzams, ka stadiona drošības darbinieki aiztur vienu no Krievijas faniem.

"Tur jau nebija kautiņa.. Tas ir pārspīlējums, un viss ir kārtībā. Pēc spēles beigām nebija norobežojuma starp sektoriem un faniem. Protams, ka britu fani bija neapmierināti, bet viss tika ātri atrisināts," uzreiz pēc incidenta atļāvās izteikties Mutko, kuru citē "R-Sport".

Tomēr jau svētdien, kad UEFA paziņoja, ka uzsāks izmeklēšanu, Mutko krievu žurnālistiem teicis kaut ko citu. "Viss ir taisnīgi. Bija petardes, bija signālraķetes, bija saķeršanās tribīnēs. Protams, ka vajag noskaidrot notikušā apstākļus un mēs tam esam gatavi. Paudīsim savu viedokli."

Seems like the Russian Sports Minister Vitaly Mutko wasn't too concerned when engaging with fans at end of the match pic.twitter.com/je8fsiNRdV
— Chris Alexander (@Chris_Alexandr) June 12, 2016

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!