Foto: Reuters/Scanpix
Čehijas futbola izlasei Eiropas čempionāta finālturnīra atlikušajās spēlēs nepalīdzēs savainotais kapteinis Tomāšs Rosickis, kamēr Horvātijas izlasei mačā pret Spāniju, visticamāk, nevarēs palīdzēt Luka Modričs.

Čehija piektdien D apakšgrupas mačā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Horvātiju, turklāt izlīdzinājumu panākot tikai kompensācijas laikā.

"Jutos labi, zināju, ka nepieciešams punkts un visiem spēkiem centos to izcīnīt. Diemžēl, par to samaksāju bargu cenu," teica Rosickis, kurš mačā savainoja augšstilba muskuli.

Traumas dēļ Anglijas premjerlīgas kluba Londonas "Arsenal" pussargs nevarēs trenēties trīs līdz sešas nedēļas, vēsta izlases pārstāvji.

Rosickis finālturnīra pirmajā spēlē pret Spāniju laukumā pavadīja vairāk minūtes nekā visas sezonas laikā "Arsenal" sastāvā. Dažādas traumas pieredzējušo pussargu vajā visu karjeru.

Pēc divām kārtām Spānijai ir seši, Horvātijai četri punkti, kamēr Čehija ir tikusi pie viena punkta, bet Turcija ir tukšā un uz pirmajām divām vietām grupā vairs nepretendē.

Šīs grupas pēdējā kārtā Spānija spēlēs ar Horvātiju, bet Čehija ar Turciju.

Tikmēr Modričs otrajā puslaikā vidū guva muskuļa savainojumu, kādēļ 62.minūtē tika nomainīts.

Kā pēc cīņas minēja Horvātijas izlases galvenais treneris Ante Čačičs, Modriča trauma bija galvenais iemesls, kāpēc tika izlaista uzvara.

"Mums pazuda koncentrācija pēc tam, kad Modričs tika nomainīts," teica Čačičs.

Jau ziņots, ka cīņas beigas iespaidoja Horvātijas līdzjutēji, jo laukumā tika izsviestas petardes, kas mača galvenajam tiesnesim Markam Kletenburgam no Anglijas lika uz brīdi apturēt spēli. Pēc laukuma sakopšanas un līdzjutēju brīdināšanas cīņa atsākās un čehi nopelnīja 11 metru soda sitienu, ko realizēja Tomāšs Necids.

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) sestdien paziņoja, ka uzsākusi disciplinārlietu pret Horvātijas Futbola federācija (HNS). Lieta, kuru izskatīs pirmdien, ierosināta par četriem pārkāpumiem - pirotehnikas pielietošanu, priekšmetu mešanu laukumā, nekārtībām tribīnēs un rasistisku uzvedību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!