Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas futbola izlase ierasti ir Eiropas čempionāta finālturnīra favorīte, tāpēc izstāšanās jau astotdaļfināla fāzē ir liels sarūgtinājums, sacīja galvenais treneris Joakims Lēvs, kuram mačs pret Angliju bija pēdējais komandas galvenā trenera amatā.

Jau vēstīts, ka astotdaļfināla spēlē Vemblija stadionā Vācija ar rezultātu 0:2 piekāpās Anglijai, noslēdzot turnīru. Lēvs pirms "Euro 2020" turnīra paziņoja, ka šīs viņam būs pēdējās sacensības Vācijas izlases galvenā trenera amatā.

"Šis ir liels sarūgtinājums. Mēs sagaidījām vairāk un ticējām komandai. Taču šādās spēlēs ir jāizmanto savas iespējas, kad tādas iegūstam," pauda Lēvs, kuru citēja ārvalstu prese.

"Mums bija divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas Timo Verneram un Tomasam Milleram, tāpēc ir liels sarūgtinājums izstāties šajā kārtā. Bija skaidrs, ka šajā spēlē pacietība būs ļoti svarīga. Abām komandām nebija daudz iespēju, tāpēc tās vajadzēja izmantot," viņš turpināja.

Vācijas medijos Lēvu jau dēvē par labāko valstsvienības treneri, kurš amatā bija pārāk ilgi. Lēva pēdējie divi turnīri Vācijas izlasē bija neveiksmīgi – 2018. gada Pasaules kausā komanda nepārvarēja grupu turnīru, bet "Euro 2020" nesasniedza ceturtdaļfinālu.

"Mēs no šī turnīra gaidījām daudz vairāk. Esmu bēdīgs, ka mūsu mājās vairs nav entuziasma. Mums ir kvalitatīvi spēlētāji, laba mentālā noturība un komanda strādāji smagi, taču nebijām pietiekami stabili," sacīja Lēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!