Alus ražotājs "Budweiser" apņēmies apbalvot Pasaules kausa ieguvējus ar alu, kuru uzņēmums tomēr nedrīkstēja pārdot Katarā notiekošajā finālturnīrā. Tāpat alus ražotājs gatavojas tiesāties ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA), raksta izdevums "Marca".

Jau vēstīts, ka pretēji solītajam, 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra stadionos līdzjutējiem nebūs pieejams alus. Stadionos būs pieejams bezalkoholiskais alus, bet alkohols būs pieejams tikai "korporatīvajās zonās".

Šobrīd "Budweiser" esot pilnas noliktavas ar alu, kas bija paredzēts tirgošanai Katarā. Tagad uzņēmums paziņojis, ka valsts, kas uzvarēs Pasaules kausā, iegūs šos alus krājumus, tomēr netiek precizēts par kādu apjomu ir runa.

"Jauna diena, jauns tvīts. Uzvarošā valsts saņems "Buds". Kas tos iegūs?" rakstīts uzņēmuma oficiālajā sociālā tīkla "Twitter" kontā.

2021. gadā "Budweiser" bija otrais populārākais alus zīmols pasaulē, un tam bija noslēgts līgums ar Kataru par 75 miljoniem eiro. Tas jau bija izveidojis alus tirdzniecības punktus dažādās vietās Dohā pirms paziņojuma par alkohola tirgošanas aizliegumu.

Sagaidāms, ka "Budweiser" iesūdzēs tiesā FIFA, jo alus ražotājam bija noslēgts ekskluzivitātes līgums. Tāpat sagaidāms, ka arī pret Kataru tiks iesniegta prasība, jo noslēgtais līgums ar FIFA paredz "respektēt līgumus ar sponsoriem".

Zīmīgi, ka 2014. gada Pasaules kausa izcīņā Brazīlijā FIFA uzspieda alus pārdošanu stadionos, lai arī tur tas klubu līmenī bija aizliegts.

"Cilvēks izdzīvos, ja trīs stundas dienā nevarēs dzert alu. Varbūt ir iemesls, kāpēc Francijā, Spānijā un Skotijā alkohols stadionos ir aizliegts. Varbūt viņi ir inteliģentāki par mums, domājot par to, ka jārīkojas šādi," teica FIFA prezidents Džanni Infantīno.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!