Foto: AP/Scanpix/LETA

Pretēji solītajam, 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra stadionos līdzjutējiem nebūs pieejams alus, vēsta ārvalstu masu mediji.

FIFA savu lēmumu netirgot alu stadionos pieņēmusi tikai divas dienas pirms Katarā sāksies futbola svētki. Stadionos būs pieejams bezalkoholiskais alus, bet alkohols būs pieejams tikai "korporatīvajās zonās".

"Pēc diskusijām starp rīkotājvalsts iestādēm un FIFA ir pieņemts lēmums koncentrēt alkoholisko dzērienu tirdzniecību FIFA fanu festivālā, citās līdzjutēju pulcēšanās vietās un licencētās vietās, likvidējot alus tirdzniecības vietas Kataras FIFA Pasaules kausa stadionu perimetrā," teikts FIFA paziņojumā. "Turnīra rīkotājvalsts iestādes un FIFA turpinās nodrošināt, lai stadioni un apkārtējās teritorijas sniegtu patīkamu, cieņpilnu un patīkamu pieredzi visiem līdzjutējiem."

Kā vēsta "New York Times", šis lēmums var dārgi maksāt FIFA, kurai ir līgums ar alus ražotāju "Budweiser" par tās izstrādājumu tirdzniecību Pasaules kausa stadionos.

"Budweiser" neilgi pēc nepatīkamo jaunumu saņemšanas sociālajos tīklos ievietoja ierakstu "Nu tas ir neveikli…". Drīz vien šis ieraksts dzēsts no sociālajiem tīkliem.

"Budweiser" īpašnieks "AB InBev" pārstāvis sacīja, ka viņi nevar turpināt "dažas no plānotajām stadiona aktivitātēm apstākļu, kurus mēs nevaram ietekmēt, dēļ".

Futbola līdzjutēju asociācija (FSA) kritizējusi lēmumu par alus tirdzniecības aizliegšanu. "Dažiem faniem patīk alus futbola spēlē, bet dažiem nē, bet patiesā problēma ir straujā lēmuma maiņa, kas liek runāt par plašāku problēmu – turnīra rīkotāju komunikācijas trūkums ar līdzjutējiem."

"Ja viņi var mainīt savas domas par šo bez paskaidrojumiem, līdzjutējiem būs saprotamas bažas par to, vai viņi pildīs citus solījumus saistībā ar izmitināšanu, transportu vai kultūras jautājumiem," piebilst FSA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!