Kataras izvēle 2022. gada Pasaules kausa futbolā izcīņai bija un ir absolūti neloģiska – tā raidījumā "Aizmugure" atzina komentētājs Ilvars Koscinkevičs. Viņš atzina, ka tikpat loģiski šādu turnīru būtu bijis piešķirt Latvijai. Tikmēr bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Māris Verpakovskis atzina, ka skandāliem apvītais turnīra mājvietas izvēles process Pasaules kausu "nekrāšņo", bet koncentrēties var ne tikai uz to, bet arī uz spēlēm un rezultātiem.

Jau vēstīts, ka šajā nedēļas nogalē Katarā sākas Pasaules kausa izcīņa futbolā. Par čempionāta mājvietu tā tika izvēlēta jau 2010. gadā korupcijas skandāliem apvītā procesā, izkonkurējot favorīti ASV. Korupcijas skandāli FIFA turpinājās arī turpmākajos gados, maksājot amatus tās ilggadējajai vadībai, kuru kukuļņemšanā apsūdzēja ASV likumsargi.

Koscinkevičs atgādināja, ka Eiropā šī gada Pasaules kauss nevarēja notikt kvotu sistēmas dēļ, jo 2018. gada turnīrs jau notika Krievijā. Lai arī ar Eiropas futbola lielvalstīm Katarai nebija jākonkurē, bagātā Arābu pussalas valstiņa FIFA funkcionāru acīs pārsteidzošā kārtā izrādījās pievilcīgāka par Japānu, Dienvidkoreju, Austrāliju un pat ASV. ASV tika uzskatīta par galveno favorīti uz turnīra rīkošanu un tieši tobrīd piedzīvoja futbola uzplaukumu, kamēr Katara līdz tam nekad pat nebija iekļuvusi Pasaules kausa finālturnīrā un FIFA rangā grozījās ap 120. vietu. "Tas ir aptuveni tas pats stāsts – mēs Latvija, kas teritorijas ziņā ir lielāka par Kataru, tagad grozāmies FIFA rangā ap 120. vietu un mūs izvēlas par Pasaules kausa rīkotāju. Mums nav nekādu šībrīža pasaules zvaigžņu, mums nav spēcīgu Eiropas klubu. Tāda bija tā izvēle – viņa bija un ir absolūti neloģiska," atzina Koscinkevičs.

Arī Verpakovskis atzina, ka ap šo Pasaules kausu tik tiešām izskan netipiski daudz skandālu un aizdomu, kaut FIFA vēsturē bijuši arī līdzīgi gadījumi. "Negribu tās negācijas visas lasīt. Skaidrs, ka tur ir korupcija, skaidrs, ka daudzi cilvēki ir gājuši bojā. Protams, tas nekrāšņo šo Pasaules kausu un ar presi daudzi negrib runāt. Es mēģināšu koncentrēties tikai uz futbolu, rezultātiem, un vakaros būs ko darīt," atzinās sportists.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Kaut parasti lielie starptautiskie futbola turnīri notiek vasarā Verpakovskis atzina, ka viņu pārcelšana uz rudeni iepriecina no skatītāja viedokļa – drēgnajos vakaros būs, ko darīt. Koscinkevičam arī darāmā netrūks – viņš 13 vakarus pēc kārtas komentēs futbola spēles televīzijā. Viņš atzina, ka gatavoties šim darbam sācis jau pirms gada, jo jāuzkrāj milzīga zināšanu bāze par izlasēm un spēlētājiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!