Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ar uzvaru Katarā notiekošo Pasaules kausu futbolā pirmdien sāka viena no potenciālajām favorītēm Nīderlande, kas A grupas mačā ar 2:0 (0:0) pārspēja Senegālu.

Nīderlandes uzvaru nodrošināja Kodija Gakpo (attēlā) vārti 84. minūtē, bet jau kompensācijas laika devītajā minūtē pārsvaru dubultoja Deivī Klāsens.

Kopumā šī spēle bija līdz šim bija miegainākā šajā Pasaules kausā. Komandām nebija daudz vārtu gūšanas iespēju, laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa. Līdz Gakpo gūtajiem vārtiem nīderlandiešiem nebija neviena precīza sitiena vārtu rāmī.

Viss liecināja, ka šis mačs noslēgsies bezvārtu neizšķirti, jo laukumā tikās divas šobrīd spēkos līdzvērtīgas komandas. Tomēr pretējās domās bija Nīderlande. Pēc viena no viņu uzbrukumiem Frenkijs de Jongs ar filigrānu centrējumu lieliski atrada pie vārtiem izskrējušo Gakpo, kurš par mata tiesu apsteidza Senegālas vārtsargu Bendžaminu Mendī, 84. minūtē atklājot rezultātu.

Īsi pēc tam rezultāts varēja kļūt neizšķirts, jo arī Senegāla izpildīja bīstamu, taču nesekmīgu sitienu. Nīderlande uzvaru nosargāja, turklāt pašās cīņas beigās pēc neveiksmīga Memfisa Depaja sitiena pirmais pie Mendī atsistās bumbas bija Klāsens, kurš dubultoja pārsvaru.

Pirmajā A grupas spēlē svētdien mājiniece Katara ar 0:2 zaudēja Ekvadorai.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi, kur lasāms detalizēts izklāsts par Senegālas un Nīderlandes cīņu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!