Foto: AP/Scanpix/LETA
2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā futbolā otrdien, 22. novembrī, Katarā neizšķirti 0:0 D grupas mačā savā starpā cīnījās Dānijas un Tunisijas izlases.

Vēl šajā grupā ir Francijas un Austrālijas futbola izlases, kas savstarpējo dueli aizvadīs otrdienas vakarā pulksten 21:00 pēc Latvijas laika.

Lai gan spēle bija aizraujoša, cīņā dominēja aizsardzība. Abu komandu aizsardzības balsti un vārtsargi darbojās nevainojmai, abām komandām izveidojot tikai dažus vārtu gūšanas momentus. Spēles 11. minūtē pēc Mohameda Dragera sitiena bumba pēc rikošeta lidoja nedaudz garām Danijas izlases vārtu stūrim, bet 42. minūtē savu iespēju neizmantoja Isams Žebalī. Tuniešu futbolists nonāca vienatnē pret dāņu vārtsargu Kasperu Šmeihelu un izvēlējās viltīgi pārcelt bumbu pāri vārtsargam, bet Šmeihels glāba savu komandu.

Otrajā puslaikā labākā iespēja bija Dānijai. 70. minūtē pēc stūra sitiena bumba nonāca pie uz maiņu iznākušā Andreasa Korneliusa, kurš burtiski no metra attāluma sita ar galvu, bet bumbu trāpīja pa vārtu stabu.

Mačā pa reizei bumba pabija gan Dānijas, gan Tunisijas izlases vārtos, tomēr abos gadījumos bez VAR iejaukšanās tika fiksēta aizmugure.

Jāpiebilst, ka abas komandas kopā spēlē izdarīja 20 stūra sitienus - 11 bija dāņiem, bet deviņi tunisiešiem.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!