Foto: AFP/Scanpix/LETA

Francijas Futbola federācija (FFF) iesniegs sūdzību FIFA par Pasaules kausa finālturnīrā valstsvienībai neieskaitītajiem vārtiem, vēsta ārvalstu masu mediji.

Trešdien, 30. novembrī, Pasaules kausa D grupas pēdējā spēlē Francijas izlase, atpūtinot daudz komandas līderus, ar 0:1 zaudēja Tunisijai, kurai gan ar uzvaru nepietika, lai iekļūtu astotdaļfinālā.

Spēles beigās kompensācijas laika pēdējos brīžos Francija guva vārtus pēc Antuāna Grīzmana sitiena, tobrīd panākot 1:1. Spēles galvenais tiesnesis pēc brīža ļāva spēli atsākt no laukuma centra un burtiski uzreiz arī nosvilpa spēles beigu signālu. Jau pēc spēles beigu signāla mača galvenais tiesnesis Maikls Kondžers no Jaunzēlandes signalizēja, ka pēc VAR ieteikuma tomēr dosies pats vērtēt vārtu guvuma likumību. Mirkli vēlāk soģis norādīja, ka gols nav ieskaitīts, jo Grīzmans bijis aizmugurē.

Grīzmans vārtus guva ar sitienu no gaisa, saņemot piespēli no Oreljāna Tšuameni. Piespēles brīdī Grīzmans bija aizmugurē, tomēr pēc piespēles gaisa duelī bumbu ar galvu līdz Grīzmanam pārvirzīja Tunisijas aizsargs, un šajā epizodē francūzim nebija aizmugures stāvoklis.

"Mēs rakstīsim sūdzību pēc Antuāna Grīzmana gūto vārtu, mūsuprāt, nepamatotas neieskaitīšanas. Oficiālo sūdzību jāiesniedz 24 stundas pēc spēles beigu signāla," paziņoja FFF, uzskatot, ka gan VAR, gan mača galvenais tiesnesis ir kļūdījušies.

Ja Francija iesniegs sūdzību, FIFA nonāks dilemmas priekšā. Starptautiskās Futbola asociāciju padomes (IFAB) pieņemtais futbola likums un VAR punkts 1.10 nosaka, ka VAR nevar iejaukties spēles gaitā, ja tā ir atsākta pēc strīdīgās epizodes. Līdz ar to Kondžers nedrīkstēja doties skatīt video atkārtojumu un atcelt vārtu guvumu.

Ja FIFA pārskatīs mača rezultātu, tas nekādi neietekmēs D grupas kopvērtējumu, jo Francija tāpat uzvarēja šajā grupā, bet Tunisija paliks trešā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!