Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Francijas futbola izlase trešdien otro Pasaules kausa izcīņas finālturnīru pēc kārtas iekļuva finālā, kurā mēģinās atkārtot pirms četriem gadiem sasniegto čempionu titulu.

Pasaules kausa pusfināla spēlē Kataras pilsētā Haurā Francija ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Maroku, kas ir turnīra lielākā sensācija.

Francijas izlases pretinieki Pasaules kausa finālā būs Argentīna, kas otrdien savā pusfinālā pieveica Horvātiju.

Francijas izlase šajā mačā vadībā izvirzījās jau piektajā minūtē, kad Teo Ernandess ieguva bumbu pēc diviem bloķētiem Kiliana Mbapē sitieniem, un viņš no soda laukuma kreisās puses iedabūja to vārtos. Mačs turpinājās diezgan negaidīti, un bumbu vairāk kontrolēja Maroka, kas pacietīgi meklēja iespējas gūt savus pirmos vārtus. Taču 17. minūtē marokāņi iekrita pretuzbrukumā, kurā Olivjē Žirū izdarīja sitienu, taču trāpīja pa vārtus stabu.

Pirmajā puslaikā vārtu stabu norībināja arī Maroka, kad 44. minūtē stūra sitiena izspēlē centra aizsargs Džavads El Jamiga izdarīja sitienu "škērītē", bet viņam pietrūka pāris centimetru.

Francijas izlase otrajā puslaikā turpināja spēlēt no aizsardzības, un brīžiem viņiem ar izmisīgām darbībām vajadzēja glābt savus vārtus. 80. minūtē veiktās maiņas ļāva Francijas izlasei dubultot savu pārsvaru. Markus Turāms nogādāja bumbu Mbapē, kurš centās izdarīt sitienu četru spēlētāju ielenkumā. Bumba pēc rikošeta nonāca pie tieši pirms šīs epizodes uz maiņu nākušā Randala Kolo Muanī, kurš ieraidīja to vārtos.

Pamatlaika izskaņā Maroka bija tuvu saviem "goda vārtiem", bet tos neizdevās gūt.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!