Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kā pirmā Katarā notiekošajā Pasaules kausā futbolā otrdienas vakarā iekļuva Argentīna, kas pusfinālā ar 3:0 (2:0) uzvarēja Horvātiju.

Argentīnas izlases labā divus vārtus guva Hulians Alvaress, bet vēl reizi precīzs bija Lionels Mesi.

Finālā Argentīnai pretī stāsies pašreizējā pasaules čempione Francija vai Maroka, kas savu pusfinālu izspēlēs trešdienas vakarā.

Kā jau tas bija gaidāms, spēle sākās ļoti piesardzīgā gultnē, abām komandām neriskējot kļūdīties. Pirmās 30 minūtes aizritēja teju bez bīstamiem momentiem, taču spēle pagrieziena punktu ieguva 32. minūtē, kad Alvaress pretuzbrukumā pēc Mesi piespēles izskrēja viens uz vārtiem. Horvātijas izlases vārtsargs Dominiks Livakovičs viņu soda laukumā apturēja ar nedaudz apšaubāmu noteikumu pārkāpumu, par ko tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu. To aukstasinīgi realizēja Mesi, triecot bumbu vārtu labajā augšējā stūrī.

Vien piecas minūtes vēlāk vēl vienā pretuzbrukumā sekoja lielisks Alvaresa skrējiens uz horvātu vārtiem no laukuma centra. Neviens pretinieks nespēja atņemt viņam bumbu, un argentīnietis sita garām Livakovičam. Argentīna sešas minūtes līdz pirmā puslaika beigām bija ieguvusi nopietnu pārsvaru.

Kaut arī šķita, ka Horvātijai jāmaina spēles ritējums un vairāk jāuzbrūk, tā nekādi nespēja izveidot vērā ņemamus momentus. Argentīna ļāva pretiniekiem spēlēt ar bumbu, kamēr paši disciplinēti aizsargājās. 69. minūtē rezultāts kļuva 3:0 - vārtu guvumu praktiski sarūpēja Mesi, kurš pa labo malu ielauzās pretinieku aizsardzības zonā, pēc tam soda laukumā apspēlēja aizsargu un piespēlēja Alvaresam, kurš no vārtu priekšas vienā pieskārienā guva vārtus.

Horvātija pirmo sitienu vārtu rāmī izpildīja vien 73. minūtē, bet reālu iespēju gūt vārtus 2018. gada pasaules vicečempioniem pat īsti nebija.

Spēles statistika sadarbībā ar "SofaScore":

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu Argentīnas - Horvātijas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!