Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Aizraujošā mačā Pasaules kausa izcīņā sestdienas vakarā pusfinālu sasniedza šī brīža čempione Francija, kas ceturtdaļfinālā ar 2:1 (1:0) pieveica Angliju.

Pusfinālā tādējādi Francija tiksies ar sensacionālo Maroku, kas sestdien uzvarēja Portugāli. Otrā pārī spēkosies Argentīna un Horvātija.

Francijas izlases labā vārtus sestdienas uzvarā guva Oreljēns Čuamenī un Olivjē Žirū, kamēr Anglijai vienīgo golu iesita Harijs Keins, to paveikdams ar 11 metru soda sitiena palīdzību.

Kā jau cerēts, laukumā tiekoties diviem pasaules šī sporta veida grandiem, sestdienas vakarā cīņa aizritēja aizraujošā un "play-off" cīņām neraksturīgā atklātā futbolā. Pirmajās minūtēs iespējas bija abām komandām, bet 17. minūtē rezultātu atklāja Francija - Čuamenī lieliski trāpīja vārtu apakšējā kreisajā stūrī, veikdams tālsitienu patālu no soda laukuma robežas. Nepilnas desmit minūtes vēlāk galvenais tiesnesis pēc sazināšanās ar kolēģiem video atkārtojumu sistēmas kabinetā nepiešķīra 11 metru soda sitienu par labu Anglijai, kaut gan Keins tika nogāzts.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu Francijas vadību, bet 52. minūtē pasaules čempioni savā soda laukumā nogāza Bukajo Saku, un 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Keins. Tie viņam Anglijas izlasē bija 53. vārti, kas ļāvis panākt valstsvienības visu laiku rezultatīvāko futbolistu Veinu Rūniju. Līdz ar to rezultāts kļuva 1:1, taču abas komandas nekautrējās uzbrukt un par aizsardzību domāja mazāk, sarīkojot lielisku izrādi. 78. minūtē pēc Antuāna Grīzmana centrējuma vārtus guva Olivjē Žirū, kurš tieši minūti iepriekš bija izniekojis citu lielisku izdevību.

Francija neilgi pirms pamatlaika beigām bija pārņēmusi vadību, taču Anglijai bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu - 82. minūtē pēc ilgas vilcināšanās, kad soda laukumā tika nogāzts Meisons Mounts, tiesnesis tomēr piešķīra 11 metru soda sitienu uz čempionu vārtiem. Tomēr Keins šoreiz sita stipri pāri vārtiem, bet turpinājumā angļiem vairs īsti neradās nopietnu momentu, lai līdzsvarotu rezultātu uz tablo. Vien kompensācijas laika pēdējās sekundēs Markusa Rešforda izpildītais soda sitiens lidoja maķenīt pāri vārtiem.

Pusfinālā Argentīna un Horvātija tiksies otrdien, kamēr Francija ar Maroku - trešdien.

Portāls "Delfi" piedāvāja detalizētu Francijas un Anglijas mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!