Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par vēl vienu pārsteigumu Pasaules kausa finālturnīrā sestdien, 10. decembrī, parūpējās Marokas valstsvienība, kas ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja Portugāles valstsvienību.

Pasaules kausa izcīņas pusfinālā pirmo reizi spēlēs kāda no Āfrikas valstīm.

Marokas izlasei Pasaules kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs šī bija otrā uzvara pār savu jūras robežas kaimiņieni. Astotdaļfinālā tā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Spāniju. Marokas futbolisti Pasaules kausa pusfinālā cīnīsies ar Anglijas un Francijas pāra uzvarētāju.

Portugāles futbolisti mača ievadā pārliecinoši spēlēja ar bumbu, tomēr Marokas blīvā aizsardzība pretiniekiem neļāva tikt pie daudzām vārtu gūšanas iespējām. Pāris momentus neizmantoja Žoau Fēlikss. Vēlāk marokāņi sāka atrast iespējas doties pretuzbrukumos, un bumba biežāk bija tuvāk Portugāles vārtiem. 42. minūtē Marokas izlase labi saspēlējās Portugāles laukuma pusē, un tad no kreisās malas Jahja Atijats Allāhs izdarīja centrējumu. Uzbrucējs Jusefs En-Nesiri bija pirmais pie bumbas un augstā lēcienā ar galvu raidīja to vārtos, apsteidzot vārtsargu Djogu Koštu un aizsargu Rubenu Diašu.

Uzreiz pēc tam Portugāles spēlētājs Brunu Fernandešs labajā soda laukuma malā saņēma bumbu un izdarīja sitienu, neapturot bumbu, un viņš trāpīja pa vārtu pārliktni. Pēc tam Maroka neizmantoja iespēju dubultot savu pārsvaru, ātrā pārejā no aizsardzības uzbrukumā neveiksmīgi sitot Atijatam Allāham.

Otrajā puslaikā Portugāles izlases pārsvars laukumā bija milzīgs, tomēr Marokas futbolisti aizsardzībā darbojās lieliski. Vairākas reizes vārtus glābt nācās arī Jasine Bunū. Labākā vārtu gūšanas iespēja 82. minūtē bija Žoau Fēliksam, un viņa sitienu vārtu augšējā stūrī apturēja vārtsargs.

Pirmajā un trešajā kompensācijas laika minūtē dzeltenās kartītes nopelnīja Valids Šedira, atstājot savu komandu mazākumā. Portugāles izlasei tā arī neizdevās gūt vārtu, un tā turnīru noslēdza ar zaudējumu.

Portāls "Delfi" piedāvā mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!