Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Marokas futbola izlase otrdien Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē pēcspēles sitienu sērijā pārspēja Spāniju un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Marokas un Spānijas valstsvienības pamatlaikā un pagarinājumā cīnījās neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienu sērijā marokāņi uzvarēja ar 3:0.

Marokas futbolisti Pasaules kausa ceturtdaļfinālā spēlēs pirmo reizi, savukārt Spānija otro čempionātu pēc kārtas pēcspēles sitienos zaudēja astotdaļfinālā. Ceturtdaļfinālu spāņi nav sasnieguši kopš 2012. gada.

Spānijas futbolisti šo maču iesāka droši un pārliecinoši kontrolēja bumbu, tomēr pie Marokas izlases vārtiem vārtu gūšanas iespējas nespēja izveidot. Savukārt Marokas futbolistiem bija labas pretuzbrukuma iespējas. Nusairs Mazrauī apdraudēja vārtus no tālās distances, savukārt Najefs Agerds ar galvu sita no soda laukuma, kad saņēma labu piespēli.

Otrais puslaiks ritēja ievērojami piesardzīgāk, un Spānijai joprojām ar vārtu apdraudēšanu neveicās. Pamatlaika izskaņā Marokas futbolists Valids Šedira neizmantoja iespēju gūt vārtus no soda laukuma, bet tad kompensācijas laikā Alvaro Morata sita neprecīzi ar galvu. Savukārt Dani Olmo izdarīja draudīgu sitienu pa vārtiem pēc brīvsitiena izspēles, kuru ar dūrēm atvairīja Jasine Bunū.

Pēc tam pagarinājumā Šedira pēc teicamas piespēles bija pret vārtsargu Unai Simonu, taču izdarīja sitienu tieši viņam virsū. Pagarinājuma otrajā puslaikā tikko uz maiņu nākušais spānis Pablo Sarabia pēc izcilas Pedri piespēles no asa leņķa trāpīja pa vārtu stabu.

Uzvarētāju noskaidrošanai vajadzēja pēcspēles sitienus, kuros galvenais varonis bija Bunū, kurš bumbu savos vārtos tā arī neielaida. Savukārt Abdelhamids Sabiri, Hakims Ziješs un Ahrafs Hakimi ieveda savu komandu ceturtdaļfinālā.

Maroka ceturtdaļfinālā spēkosies ar Portugāles un Šveices pāra uzvarētāju.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!