Pēc trīs nedēļu pārtraukuma BK "Jēkabpils/SMScredit.lv" basketbolistiem pienākušas nākamās spēles "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. "Lūšiem" tajās palīdzēs viesspēlētājs no Amerikas – 31 gadu vecais saspēles vadītājs Aliks Džozefs-Polēns, kas komandai ir pievienojies uz pārbaudes laiku, informē Jēkabpils klubs.

"Lūši" otrdien devās tālā ceļā uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, lai plkst. 19.00 dotos laukumā pret Igaunijas līdervienību – "Kalev/Cramo", bet trešdien, 12. decembrī, plkst. 20.00 jēkabpiliešus gaida cīņa pret "Tallinna Kalev/TLU".

Jaunais "lūšu" komandas biedrs Aliks Jozefs-Polēns šo sezonu iesāka Vācijā, Ķelnes "Rhein Stars" komandā, kas cīnās Vācijas pēc spēka trešajā līgā jeb "ProB" čempionātā. Pirms tam Aliks no 2008. līdz 2012. gadam spēlēja Amerikas Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā, pārstāvot Norfolkas Universitāti. Spēlējot studentu līgā, Aliks vidēji spēlē iekrāja 7,5 punktus, atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles un 1,9 reizes pārķēra pretinieku bumbu. Savu profesionālu karjeru Eiropā amerikānis uzsāka 2014./2015. gada sezonā un pieredzi krājis basketbola laukumos Lielbritānijā, Nīderlandē un Portugālē.

Spēles Igaunijā solās būt smagas, jo abas šīs nedēļas pretinieku komandas jaunajā līgā jau paspējušas sevi pierādīt, savukārt Jēkabpils komandai pie uzvaras vēl nav izdevies tikt (0-10). "Kalev/Cramo" ar 10 uzvarām 11 spēlēs atrodas līgas kopvērtējuma vadošajā trijniekā, kur vēl ar vienu zaudējumu ir "Ventspils" un "VEF Rīga". Vienīgo reizi Igaunijas čempioni zaudējumu izjutuši cīņā pret "VEF Rīga" komandu (82:91).

Savukārt trešdienas pretinieku – "Tallinna Kalev/TLÜ" – kontā ir septiņi panākumi un pieci zaudējumi, kas ļauj viņiem šī brīža kopvērtējumā ieņemt augsto 5. pozīciju. Ar šo komandu "lūši" tiksies otro reizi šajā sezonā. Pirmajā cīņā, kas notika 29. septembrī Jēkabpils sporta namā, jēkabpilieši piekāpās viesiem ar rezultātu 54:88.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 12. decembrī, kad piedāvāsim lasītājiem Latvijas klubu dueli Vidzemē - "Valmiera glass/ViA" pret vicečempioniem "VEF Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!