Latvijas un Igaunijas pārstāvji nespēj vienoties par sodu, kāds būtu jāpiespriež pēc incidenta "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē Tallinā.

27. decembrī notikušajā "OlyBet" līgas spēlē ar šim sporta veidam neraksturīgu rupjību izcēlās Igaunijas čempionu "Kalev/Cramo" amerikāņu viesspēlētājs Šavons Lūiss, kurš ar asu rokas sitienu "izslēdza" "Betsafe/Jūrmala" kapteini Uģi Pineti.

Amerikānis uzreiz saņēma diskvalificējošo piezīmi, kas automātiski nozīmēja arī vienas spēles sodu. Par bargāku sodu lēmumu jāpieņem līgas vadībai, kurā līdzīgi ir pārstāvētas abas valstis. Nedēļas laikā "OlyBet" Latvijas – Igaunijas līgas tehniskajai komisijai nav izdevies vienoties par soda apmēru.

"Atklāts sitiens ar dūri pa seju basketbolā ir ārkārtējs gadījums, kas nopietni kaitē basketbola tēlam un Latvijas – Igaunijas līgas prestižam. Sodam jābūt adekvātam, lai demonstrētu gan līgas apņēmību izskaust šādus gadījumus, gan novērstu precedenta risku. Igaunijas puse, lemjot par sankcijām atsaucas uz līgas nolikumu, akceptējot trīs spēļu diskvalifikāciju un 500 eiro sodu. Uzskatu, ka konkrētajā gadījumā šāds naudas sods ir simbolisks," saka Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins. "Izstrādājot līgas nolikumu, tika ņemta vērā Latvijas un Igaunijas basketbola organizāciju konkrētā pieredze, kurā tik klaju un nopietnu pārkāpumu pēdējos gados nav bijis. Nestandarta situācijās prioritāri ir Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumi. Esmu pārliecināts, ka uz konkrēto gadījumu attiecas FIBA Klubu sacensību nolikuma punkts 52.2, kas par vardarbīgiem incidentiem spēles laikā paredz vienu līdz trīs spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu vainīgā spēlētāja pārstāvētajam klubam 1500 - 5000 eiro apmērā."

"Uzskatu, ka šajā gadījumā jāpiemēro maksimālais sods – trīs spēļu diskvalifikācija spēlētājam un 5000 EUR naudas sods klubam. LBS pārstāvjiem Latvijas – Igaunijas līgas valdē uzdots neatkāpties no šīs pozīcijas. Pret huligānismu basketbola laukumā nedrīkst būt iecietības," akcentē Voins, ļaujot noprast, ka Latvijas puse negrasās piekāpties šajā strīdā.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvā "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā jaunās līgas speciālajā sadaļā!

"Delfi" basketbola tiešraides turpināsies 5 . janvārī, kad piedāvāsim divus Latvijas klubu dueļus - LU uzņems Latvijas čempionus "Ventspili", bet pastarīte "Jēkabpils/SMScredit.lv" savās mājās tiksies ar "Valmiera glass/ViA". Spēle Rīgā sāksies pulksten un to tiešraidē varēs vērot tikai portālā "Delfi.lv". Savukārt cīņa Jēkabpilī sāksies pulksten 18:00 un tā tiešraidē tiešraidē būs redzama portālā "Delfi.lv", kā arī "Best4Sport" HD kanālā "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!