Foto: DELFI
"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā trešdien, 6. februārī, risinās trīs spēles, bet divas no tām tiešraidē būs vērojamas portālā "Delfi".

Pulksten 19:00 Tallinā cīņu pret Igaunijas čempioniem "Kalev/Cramo" sāks "Ogre". Šo spēli tiešraidē varēs vērot portāla "Delfi" lasītāji, kā arī "Best4Sport-2" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji.

Savukārt pulksten 19:30 Kurzemē sāksies mačs starp "Liepāja" un "VEF Rīga", ko tiešraidē varēs vērot portālā "Delfi". Vēl trešdien viens Igaunijas duelis - "Kalev/TLU" pret "Tartu Ulikool".

"Kalev/Cramo" (17-2) – BK "Ogre" (14-6)

Pirmā apļa spēlē Ogrē Igaunijas čempioni droši kontrolēja cīņas gaitu un uzvarēja ar 93:78.

"Kalev/Cramo" tikko ceturto reizi sezonā zaudēja "VEF Rīga" komandai (pa divām neveiksmēm OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā un VTB Vienotajā līgā) un spēles saturs nepārprotami liecināja par problēmām komandas "ķīmijā". Nav šaubu par leģionāru individuālajām prasmēm, taču no saliedēta kolektīva pagaidām ne vēsts. OlyBet Latvijas Igaunijas līgā tallinieši joprojām saglabā izredzes uz 1. vietu – ja uzvarēs visās atlikušajās spēlēs, ieskaitot pēdējo maču Ventspilī. Statistikā līderi ir ārzemnieki: Arnets Multrijs (16,1 punkts un 5 atlēkušās), Šavons Lūiss (13) un Redžijs Linčs (12,5 punkti, 5,8 atlēkušās un 2,3 bloķētās – 1. vieta līgā).

BK "Ogre" tikko piedzīvoja bezierunu zaudējumu Ventspilī, jau pirmajā ceturtdaļā palaižot favorītus tālu priekšā. Tallinā iespēja reabilitēties un parādīt, ka tabulā starp pirmo trijnieku un 4. vietu nebūt nav bezdibenis. Statistikas līderi: Kristaps Dārgais (14,1 un 7,9 atlēkušās). Zvaigžņu spēles komandā iekļautais Edgars Lasenbergs (13,5 un 4,6 piespēles), Rinalds Sirsniņš (8,9 un 6,7 piespēles – 2. vieta līgā).

BK "Liepāja" (4-14) – "VEF Rīga" (19-2)

Pirmajā spēlē pašā sezonas sākumā rīdzinieki uzvarēja ar 102:47.

Vecā gada nogalē Liepājā iespīdējušais cerību stars – divas uzvaras – janvārī atkal pabalējis. Četras neveiksmes spēlēs ar tabulas vidusdaļas komandām liepājniekus nostūmušas uz priekšpēdējo vietu. Tikšanās ar videlīderiem ievadīs trīs mājas spēļu sēriju, turklāt nākamie pretinieki būs tiešie konkurenti cīņā par līdzdalību Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs (Rīgas un Valmieras studenti). Statistikas līderi: līgas rezultatīvākais basketbolists un Zvaigžņu spēles komandas dalībnieks Džastins Džonsons (23,7), Toranss Rovs (19,6) un Andrašs Kavašs (18 un 6 atlēkušās).

Savainojumi un spēlētāju migrācija nav ietekmējuši "VEF Rīga" gaitas OlyBet Latvijas – Igaunijas līgā. Janvārī izcīnītas uzvaras visās septiņās spēlēs, saglabājot izredzes uz 1. vietu pamatturnīrā. Statistikas līderi: Zvaigžņu komandas pamatpiecniekā iebalsotais Mareks Mejeris (12,8 un 5,8 atlēkušās), Stīvs Zeks (11,1 un 8,2 atlēkušās) un Artūrs Ausējs (10,3).

"Kalev/TLU" (10-10) – "Tartu Ulikool" (8-10)

Spēle, kas ietekmēs situāciju cīņā par tiesībām spēlēt ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!