"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfinālā trešdien, 10. aprīlī, "Jūrmala/Betsafe" tikās ar LU.

Šī bija abu komandu pirmā spēle ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām. Spēles sākums pulksten . Visas "OlyBet" LBL izslēgšanas turnīra spēles tiešraidē var redzēt portālā "Delfi", kā arī "Best4Sport TV" HD kanāla "Helio" interaktīvās televīzijas, Virszemes televīzijas un lietotnes "Shortcut" skatītāji.

Portāls "Delfi" šajā sezonā piedāvāja "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēļu tiešraides un tagad piedāvā arī "OlyBet" LBL spēļu tiešraides. Pēc spēļu translācijām dueļu pilni ieraksti, kā arī spēļu labākie momenti būs atrodami portāla "Delfi" izveidotajā speciālajā sadaļā!

Pirms spēles: "Jūrmala/Betsafe" (4.) – "Latvijas Universitāte" (5.)


Spēles 10., 12. un 14. aprīlī. Nepieciešamības gadījumā 16. un 18. aprīlī. Pamatturnīrā divas uzvaras "Jūrmala/Betsafe" – savā laukumā 80:62, izbraukumā 6.

OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas pamatturnīrā "Jūrmala/Betsafe" finišēja 9. vietā ar bilanci 13-15, tikai sliktākas savstarpējo spēļu bilances dēļ neiekļūstot ceturtdaļfinālā. Studenti ieņēma 11. pozīciju (9-19). "Jūrmala" bijusi devītā rezultatīvākā komanda līgā (77,7), bet "Latvijas Universitāte" šai ziņā ierindojusies tikai 14. vietā (70,4). Toties abām labāk veicies ar sava groza sargāšanu. Pēc ielaistajiem punktiem "Latvijas Universitāte" sasniegusi augsto 4. vietu līgā (78,3), bet jūrmalnieki bijuši sestie (79,7).

Pērn abas komandas jau satikās Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā, un toreiz pārsvars bija jūrmalniekiem – 77:75, 76:67 un 9.

"Betsafe/Jūrmala" komandai netikšana OlyBet Latvijas un Igaunijas līgas ceturtdaļfinālā bija ne tikai trieciens ambīcijām. Komandas sastāvu īsi pirms pamatturnīra beigām papildināja vairāki individuāli meistarīgi spēlētāji un vēl vismaz divas oficiālās spēles būtu lieti noderējušas, lai slīpētu kopspēli pirms sezonas svarīgākajiem notikumiem. Pieredzes un vārdu skanīguma ziņā "Jūrmalai" noteikti ir pārsvars, taču basketbolā ar to vien mēdz nepietikt. Sezonas garumā stabilākie bijuši Lauris Blaus (13,3 punkti un 7,7 atlēkušās bumbas), Edgars Jeromanovs (11,2) un Kristaps Mediss (11), bet priekšplānā būs arī pēdējā brīža papildinājums – Kaspars Vecvagars (17,8) un Jurijs Aleksejevs (12+6,3 atl.).

"Latvijas Universitāte" otro gadu pēc kārtas ielauzusies Latvijas čempionāta izslēgšanas turnīra sešniekā. Pirms gada šāds rezultāts tika uztverts kā nenoliedzams panākums. Arī tagad studenti šajā pārī nav favorīti, tomēr apetīte varētu būt augusi, un sezonas laikā "Latvijas universitāte" labāk nospēlēja tieši ar komandām, kuras nomināli bija stiprākas. Izteikti līderi sezonas garumā bijuši uzbrucējs Linards Jaunzems (18,7 un 7,6 atlēkušās) un saspēles vadītājs Renārs Birkāns (13,6 un 5,2 piespēles).

Šī pāra uzvarētāji pusfinālā spēlēs ar BK "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!