Foto: techiedani / Instagram

Amerikāņu elektromobiļu ražotājs "Tesla" atsaucis uz remontu visus līdz šim saražotos "Cybertruck" automobiļus, kuru kopumā ir nepilni četri tūkstoši, jo tiem mēdz atdalīties akseleratora pedāļa dekoratīvā uzlika, kas ieķīlē pedāli nospiestā stāvoklī – tādi notikuši jau vairāki gadījumi.

Brīdinājumu par tamlīdzīgu problēmu ar elektrisko pikapu "Tesla Cybertruck" publicējusi ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA). Iesprūdušais pedālis panāk milzīgu braukšanas ātruma palielinājumu un ievērojami paaugstina ceļu satiksmes negadījuma risku. Rezultātā NHTSA noteikusi pienākumu "Tesla" ražotājam sarīkot atsaukuma kampaņu, kas skars 3878 līdz šim saražotos "Cybertruck" automobiļus.

Internetā pat paši "Cybertruck" pikapa īpašnieki publicējuši video, demonstrējot, cik vienkārši no akseleratora pedāļa atdalās tā dekoratīvā uzlika un kā tā nosprosto pedāli zem cita apdares elementa.

"Tesla Cybertruck" tika prezentēts 2019. gada novembrī, bet tā ieviešana ražošanā pastāvīgi tika atlikta. Beigu beigās pirmie "Cybertruck" sērijveida eksemplāri ražošanā nonāca 2023. gada novembrī un pagaidām ir pieejams tikai ASV tirgū. Šāds ekscentriska dizaina elektriskais pikaps maksā no 82 līdz 102 tūkstošiem ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!