"Optibet" futbola virslīgas klubs BFC "Daugavpils" 26. kārtas spēlei pret "Valmiera" FC vienību pieteicis tikai astoņus futbolistus, ziņo klubs, bet Latvijas čempionvienība "Riga" FC laukumā lēmusi sūtīt vārtsargu Nilu Tomu Puriņu.

Visām 26. kārtas spēlēm paredzēts aizritēt ceturtdien, pulksten 13.00. Tiesa, vēl trešdienas pēcpusdienā Latvijas Futbola federācijai (LFF) nebija skaidrības, vai virslīgas čempionāts Covid-19 dēļ turpināsies. Organizācija tobrīd bija apņēmusies sagaidīt visu komandu Covid-19 pārbaužu rezultātus. Valdes ārkārtas sēdē tika lemts sezonu izspēlēt līdz galam.

"Diemžēl Covid-19 saslimšanu dēļ un ar to saistīto cilvēku izolēšanu no komandas, kā arī nepilngadīgo futbolistu aizliegumu piedalīties spēlēs, šodienas spēli aizvadīsim ar astoņiem futbolistiem," raksta "Daugavpils" savā paziņojumā, kuras pieteikumā nav iekļauts arī tās galvenais treneris Aleksandrs Gorškovs.

Jāmin, ka futbola noteikumi spēlei ļauj sākties un turpināties tik ilgi, kamēr abām komandām laukumā ir vismaz septiņi spēlētāji. Daugavpils kluba pretiniece "Valmiera" FC spēlei gan pieteikusi pietiekami spēcīgu sastāvu.

Savdabīgā situācijā nonākusi arī "Riga" FC vienība, kuras rindās bija 29 inficēšanās gadījumi ar Covid-19. Rīgas derbijam pret RFS vienību "Riga" pieteikusi 15 spēlētājus, bet laukumā pamatsastāvā sūtījusi rezerves vārtsargu Nilu Tomu Puriņu.

Savukārt viesos pie Jūrmalas "Spartaks" vienības ar novājinātu sastāvu devusies FK "Jelgava", kuras rindās pie iespējas tikuši vairāki gados jauni vietēji futbolisti, bet pirmo reizi kopš 2013. gada laukumā dosies komandu iepriekš pametušie vārtsargs Edgars Andrejevs un pussargs Aldis Trukšāns.

Zemgaliešiem starp rezervistiem iekļauts trenera asistents un bijusī Latvijas izlases zvaigzne Aleksandrs Cauņa, kurš šogad spēlējis arī dublieru čempionātā.

Pārsteigumi nav novērojami Kurzemē paredzētajās spēlēs, kur savā starpā tiksies FK "Ventspils" un "Metta" komandas, kā arī "Liepāja" un "Tukums 2000"/TSS vienības. Tieši šajos mačos sagaidāma lielākā intriga, jo FK "Metta" ir divu punktu pārsvars pār pēdējā vietā esošo Tukuma klubu.

Devīto pozīciju ieņēmušajai vienībai būs pārspēlēs par vietu virslīgā jāsacenšas ar Daugavpils "Lokomotiv", bet pēdējā, desmitajā vietā palikusī komanda izkritīs no spēcīgāko sabiedrības.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 69 punktiem 25 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS. 41 punkts 25 cīņās ir "Valmierai", 38 punkti 25 mačos – "Ventspilij", 36 punkti – "Liepājai", bet 34 punkti 25 spēlēs – Jūrmalas "Spartakam". Tālāk ar 22 punktiem 25 spēlēs ir "Jelgava", 20 punktus iekrājusi "Daugavpils", 16 punkti ir "Metta" komandai, kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!