Foto: RFS

Pagājušās sezonas Latvijas futbola virslīgas titula ieguvēja RFS otrdien piedzīvoja zaudējumu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Slokas stadionā RFS futbolisti atbildes mačā bija pārāki ar 2:1, kas divu spēļu summā nozīmēja neizšķirtu 2:2. Pēc pagarinājuma sekojošajos 11 metru pēcspēles sitienos ar 5:4 uzvarēja somi, nodrošinot vietu otrajā atlases kārtā.

Eirokausu sezonu RFS turpinās UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijā.

Pamatlaikā RFS labā vārtus iesita Artūrs Zjuzins un Stefans Paničs, kamēr pretiniekiem ar lielisku tiešo brīvsitienu izcēlās Murilu.

Pirmajā puslaikā abu komandu izpildījumā bija ļoti maz vārtu gūšanas iespēju, bet vienā no epizodēm pēc RFS uzbrukuma pretinieki savā soda laukumā nospēlēja ar roku. Tiesnesis gan to neievēroja, turklāt piešķīra divas dzeltenās kartītes Rīgas kluba futbolistiem, kuri bija pārlieku iekarsuši.

Īsi pēc puslaika pārtraukuma rezultāts beidzot tika atklāts – Emersona sisto bumbu atvairīja HJK vārtsargs, kurš gan to nesavaldīja un pirmais pie tās bija Zjuzins. Spēle kļuva aktīvāka, un jau 56. minūtē rezultāts kļuva jau 2:0 – pēc partnera centrējuma pie bumbas tika Paničs, kurš ieraidīja to vārtos.

Pēc tam RFS nosēdās un atveda vairākus vārtu gūšanas momentus uz saviem vārtiem. Vienā no epizodēm noteikumi tika pārkāpti nedaudz ārpus soda laukuma, un pēc lieliska izpildīta tiešā brīvsitiena HJK futbolists Murilu 75. minūtē vienus vārtus viesiem atguva. Turpinājumā abu komandu izpildījumā bija skatāma spēle ar vairākām vārtu gūšanas iespējām, lieliska izdevība ar sitienu no distances atjaunot divu vārtu pārsvaru bija Emersonam.

Pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās, kaut gan 94. minūtē, ritot kompensācijas laika pēdējām sekundēm, HJK futbolists acīmredzami nospēlēja ar roku, taču tiesnesis atkal "pendeli" nepiešķīra.

Tā kā divu spēļu summā rezultāts pēc pamatlaika bija 2:2, šis mačs turpinājās pagarinājumā. Tajā izcelties centās abas komandas, bija momenti, taču tie netika realizēti. Visas spēles nogrieznī ļoti aktīvs bija Emersons.

Šīs divcīņas liktenis tika izšķirts 11 metru pēcspēles sitienos, kuros pārāka ar 5:4 bija Helsinku komanda. Kā vienīgais no "pendeļu" sitējiem savu iespēju neizmantoja Paničs.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pirms nedēļas ar 1:0 savā laukumā uzvarēja HJK.

Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā HJK tiksies ar Plzeņas "Viktoria" no Čehijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!