Foto: Latvijas Basketbola savienība
Latvijas basketbola izlase svētdien Taivānā savā priekšpēdējā pārbaudes spēlē pirms Pasaules kausa izcīņas finālturnīra ar rezultātu 84:72 pārspēja Puertoriko valstsvienību.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Rolands Šmits, bet pa 12 punktiem guva Artūrs Žagars un Dāvis Bertāns. 10 punktus vēl guva Mareks Mejeris, kurš teicami spēlēja ceturtajā ceturtdaļā, bet pa sešiem punktiem guva Anžejs Pasečņiks, Kristers Zoriks un Aigars Šķēle.

Latvijas izlases sastāvā šajā mačā netika pieteikti Andrejs Gražulis un Artūrs Strautiņš, bet pirmo spēli šajā pārbaužu spēļu ciklā aizvadīja Jānis Timma.

Spēles ievadā abas komandas spēlēja kļūdām bagātu basketbolu, un šādā cīņā Latvijas izlase nonāca iedzinējos ar 7:11. Dāvis Bertāns šajā mačā nekautrējās izdarīt metienus no distances, un tieši viņš ceturtdaļas izskaņā deva vadību (14:13). Mača turpinājumā Latvijas basketbolistiem izdevās vairākas skaistas izspēles, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 27:21. Nelielu pārsvaru latvieši saglabāja līdz puslaika beigām (35:33).

Otrā puslaika sākumā Žagars iemeta tālmetienu un iesāka Latvijas izlases pārsvara audzēšanu, līdz tas sasniedza 13 punktus – 57:44. Mača turpinājumā latvieši spēja salīdzinoši droši pārsvaru noturēt, bet ceturtajā ceturtdaļā divas reizes latvieši bija vadība pat ar 15 punktiem. Mača galotnē bija arī asumi starp spēlētājiem.

Latvijas izlasei pirms Pasaules kausa izcīņas atlikusi vēl tikai viena pārbaudes spēlē. 22. augustā pārbaužu spēļu cikls tiks noslēgts pret Lietuvu.

Iepriekšējās četrās Latvijā aizvadītajās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja uzvaras - Liepājā ar 87:77 pieveica Zviedriju, bet Rīgā ar 82:57 - Gruziju, ar 74:69 - Dominikānas Republiku un ar 94:57 - Somiju.

Pasaules kausu izcīņas finālturnīru Latvija izlase iesāks 25. augustā, H apakšgrupas pirmajā mačā tiekoties ar Libānu. 27. augustā būs mačs pret Francijas valstsvienību, bet 29. augustā pirmā kārta tiks noslēgta ar dueli pret Kanādu.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!