Foto: DELFI.lt
No cīņas par Pasaules kausa izcīņas godalgām otrdien izstājās Lietuvas un Itālijas valstsvienības, kuras piedzīvoja zaudējumus ceturtdaļfinālā. Lietuvas izlases galvenais treneris Kazis Maksvitis bija neapmierināts par to, ka komandai trūka enerģijas un emociju, bet Itālija ļoti pārdzīvoja par zaudējumu, norādot, ka viņi nebija pelnījuši tik agrā turnīra fāzē spēkoties ar ASV.

Jau vēstīts, ka Lietuvas izlase otrdien ar rezultātu 68:87 (25:24, 13:25, 17:24, 13:14) zaudēja Serbijas izlasei, noslēdzot cīņu par godalgām.

"Sliktākā spēle čempionātā manas komandas izpildījumā šajā čempionātā. Spēcīgākā komanda šodien uzvarēja. No mūsu puses trūka enerģijas un emociju, tas arī maksāja uzvaru. Varbūt mēs par daudz spēka atdevām pāris dienas iepriekš," teica Maksvitis. "Serbija spēlēja daudz labāk. Man jau pirms spēles nepatika mūsu enerģija un koncentrācija, ar kuru piegājām mačam. Mums vajadzēja labāk spēlēt aizsardzībā, spēka uzbrukumi bija slikti. Viņi tika pie lētiem punktiem ātrās pārejās uzbrukumā."

Lietuvas izlase Pasaules kausā šobrīd ir vienīgā komanda, kas pārspējusi ASV valstsvienību. Treneris sacīja, ka pret ASV komandai bija pavisam cita enerģija.

Spēlētājs Tads Sedekerskis norādīja, ka līdz ceturtdaļfināla spēlei Lietuvai bija lielisks turnīrs, ko apstiprina uzvara pār ASV

"Mēs ļoti cienījām Serbiju, mēs gatavojāmies spēlei, bet es nezinu, kas notika. Viņi bija agresīvāki, spēlēja labāk aizsardzībā. Mēs netikām savā ritmā un var redzēt rezultātu. Viņi mūs vienkārši sabradāja," teica Sedekerskis. "Spēle pret ASV bija ļoti svarīga, bet mēs uz šejieni atbraucām pēc medaļām. Mums tāds bija mērķis no pirmās treniņnometnes dienas. Neviens negaidīja, ka mēs spēlēsim tik labi. Kā mēs tagad redzam, uzvara pār ASV šobrīd vairs nenozīmē neko. Tā ir tikai vēsture. Tagad mums vairs nav iespējas cīnīties par medaļu."

Savukārt Itālijas izlase ar rezultātu 63:100 (14:24, 10:22, 20:37, 19:17) kapitulēja ASV valstsvienībai.

Itālijas izlases treneris Džanmarko Poceko preses konferences ievadā redzēja, ka viņa spēlētājs Nikolo Melli bija ļoti saskumis un valdīja asaras, tāpēc sāka runāt pirmais, lai arī parasti pirmais vārds tiek dots basketbolistam.

"Tāda ir mana spēlētāja reakcija. Visā pasaulē cilvēki domāja, ka mums nebūs izredžu. Melli reakcija man nozīmē visu. Mēs parādījām mūsu mentalitāti šajā turnīrā. Mēs nevaram lidot, bet mēs to nezinājām. Spēlētāji nebija pelnījuši spēlēt pret ASV, jo bija pirmie savā apakšgrupā. Tāds ir sports. Es pēc šīs spēles mīlu savus spēlētājus vēl vairāk," teica Poceko.

Nikolo Melli norādīja, ka viņiem pietrūka veiksmes, lai izvairītos no spēles pret ASV. "Mēs apakšgrupā izdarījām visu, ko varējām, jo bijām pirmajā vietā. Mēs bijām pelnījuši labāku iznākumu, bijām pelnījuši pārvarēt ceturtdaļfinālu, bet mums ir jāmācās gan uzvarēt, gan zaudēt. Mēs nākamajā vasarā atgriezīsimies un centīsimies kvalificēties olimpiskajām spēlēm," teica Melli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!