Foto: FIBA
Pārliecinoši Pasaules kausa pusfinālā otrdien, 5. septembrī, iekļuva ASV basketbola izlase, kas ar 100:63 (24:14, 22:10, 37:20, 17:19) sagrāva Itālijas valstsvienību.

Amerikāņi tagad Pasaules kausa pusfinālā tiksies ar Latvijas un Vācijas dueļa uzvarētāju. Savukārt Itālija līdz ar to atvadījās no cerības iegūt tiešo ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un turpinās cīņu par 5.-8. vietu, "mazajā pusfinālā" tiekoties ar latviešiem vai vāciešiem.

Uzvarētāju rindās ar 24 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Mikels Bridžess, 18 punktus guva Tairīss Halibērtons, bet 12 punktus - Ostins Rīvss. Itālijai 18 punktus guva Simone Fontekio, bet 11 punktus - Stefano Tonuts.

Uzvarētāji daudz precīzāk izpildīja gan divpunktu (61%:43%), gan trīspunktu (47%:18%) metienus, kā arī uzvarēja cīņu zem groziem (51:33). Bumbu biežāk pārķēra itāļi (10:7), bet bloķētu metienu vairāk bija amerikāņiem (6:2).

Itālijas basketbolisti spēles sākumā spēja uzspiest savu lēno spēles stilu, tādējādi izrādot pretestību spēcīgajai ASV izlasei. Tomēr Itālijas izlasi iegāza ļoti sliktā metienu realizācija – arī pēc brīviem metieniem – un amerikāņi ātri vien palielināja savu pārsvaru. Pirmo ceturtdaļu ASV basketbolisti uzvarēja ar 10 punktu pārsvaru, bet pārtraukumā devās jau ar +22. Itālijas basketbolisti puslaikā spēja gūt tikai 24 punktus, pirmajās 20 minūtēs realizēja tikai divus no 19 tālmetieniem un tikai 24% metienu no spēles.

Otrajā puslaikā ASV jau spēlēja atraisīti, priecējot skatītājus ar iespaidīgiem "slam dunk" un bloķētiem metieniem. Lai gan pēdējā ceturtdaļā amerikāņi "apstājās" un Itālija uzvarēja pēdējās desmit minūtes, tomēr visā spēlē graujoša uzvara ASV valstsvienībai ar 100:63.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!