Foto: FIBA

Latvijas basketbola izlasei jāpriecājas par izcīnīto piekto vietu, taču tajā pašā laikā būs jāturpina darbs, lai uzlabotu savu sniegumu, jo šajā līmenī palikt būs ļoti grūti, pēcspēles preses konferencē teica galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas izlase sestdien cīņā par piekto vietu Pasaules kausā ar rezultātu 98:63 sagrāva Lietuvu, triumfējot arī principiālajā Baltijas derbijā.

"Esmu ļoti pateicīgs, jo es vadu komandu ar īpašiem cilvēkiem. Viņi pierādīja, cik ļoti viņi uzticas viens otram. Jau no paša sākuma, kad sāku strādāt, mēģināju parādīt, cik šeit ir liels potenciāls. Mēs saskārāmies ar dažādām problēmām. Esam uzvarējuši vairākas spēcīgas komandas. Šeit mums bija ļoti smaga grupa, mēs uzvarējām Franciju, Spāniju un Brazīliju, sīvi cīnījāmies ar Kanādu un Vāciju. Vācija rīt cīnīsies par zeltu. Tas ir kaut kas īpašs," teica treneris Banki.

"Esmu ļoti priecīgs, ka varu vadīt šo komandu. Esmu pateicīgs, ka spēlētāji jūt piederības sajūtu. Ļoti daudzi bija pelnījuši būt kopā ar mums, jo viņi bija iesaistīti šajā procesā, bet mēs uz šejieni varējām atvest tikai 12 spēlētājus," atgādināja galvenais treneris.

Lai arī Latvijas izlase izcīnīja piekto vietu, līdzjutēji ar savu atbalstu šo komandu padarījuši par pasaules čempioniem, uzsvēra Banki. "Šis ir viens no labākajiem stāstiem manā basketbola dzīvē. Neaizmirstamas atmiņas," viņš turpināja.

Sāpīgo zaudējumu pret Vācijas valstsvienību Banki nevarēs aizmirst vēl ilgu laiku, neslēpa treneris.

"Es zinu, kāds ir sports, metiens var iekrist un var neiekrist. Bet to bija grūti pieņemt," turpināja treneris. "Es ticu, ka mēs bijām pelnījuši uzvarēt. Ceru, ka šī rūgtuma sajūta liks spēlētājiem būt pieticīgiem un izsalkušiem. Mums jāturpina spēlēt pret labākajām komandām. Mums jāturpina uzlabot sniegumu, jo palikt šajā pozīcijā būs grūti, jo citas komandas turpinās augt. Mēs vairs nevaram būt pastarīši. Un man tas patīk, jo spiedze mani pabaro," stāstīja Banki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!