Foto: FIBA

ASV basketbola izlasi pirms Pasaules kausa izcīņas bronzas spēles piemeklēja kaut kāds vīruss, kura dēļ komandai nevarēja palīdzēt trīs basketbolisti, preses konferencē pastāstīja galvenais treneris Stīvs Kers. Viņš arī piebilda, ka turnīra līmenis ir audzis, tāpēc amerikāņi jau ilgāku laiku nav spējuši tikt pie zelta.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa spēlē par bronzas medaļām ar 127:118 pagarinājumā pieveica ASV valstsvienību, pirmo reizi sacensību vēsturē izcīnot medaļas.

ASV izlasei šajā spēlē nevarēja palīdzēt Brendons Ingrams un Paolo Bankero un Džerens Džeksons. Tika ziņots, ka visi trīs esot saslimuši.

"Komandu piemeklēja kaut kāds vīruss. Daudzi cilvēki šajās dienās bijuši slimi," pēcspēles preses konferencē teica Kers.

ASV izlase neslēpa vilšanos par palikšanu bez medaļām, tomēr treneris atgādināja, ka tie gadi, kuros ASV basketbols dominēja uz starptautiskās skatuves, sen jau ir garām. Tāpēc pirms turnīra amerikāņi esot runājuši par to, kas ir FIBA basketbols, kā arī analizējuši iemeslus, kāpēc ASV uzvarēja un neuzvarēja iepriekšējos turnīros.

"Man nevajadzēja nekādus atgādinājumus, jo es biju treneru korpusā, kad mēs 2019. gadā palikām septītajā vietā. ASV nav izcīnījusi Pasaules kausu kopš 2014. gada. To izdarīt nav viegli. Šeit startē ļoti daudz labas komandas, kurām ir ilgtspējība un kuras spēlē kopā ilgu laiku," Kers turpināja.

"Šogad mēs sevi nostādījām ļoti labā pozīcijā, jo bijām pusfinālā pret Vāciju, bet nespējām viņus apturēt aizsardzībā. Katru gadu mēs mēģinām izveidot divpusīgu komandu," stāstīja Kers, kurš ikdienā vada NBA komandu Goldensteitas "Warriors".

Viņš stāstīja, ka NBA varētu pārņemt vairākas lietas no FIBA, bet FIBA varētu pārņemt vairākas lietas no NBA. "Tā jau ir garāka saruna. Nav šaubu, ka vēl ir daudzas lietas, ko mācīties," viņš teica.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!