Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase gatavošanās posmu Pasaules kausa izcīņas finālturnīram trešdien turpināja ar ceturto uzvaru pēc kārtas, tomēr komandas spēlētāji norāda, ka vēl ir iespējas uzlabot sniegumu, lai varētu cīnīties ar spēcīgākām komandām.

Latvijas izlases sastāvā Dāvis Bertāns aizvadīja pirmo spēli sagatavošanās posmā. Neraugoties uz pārliecinošo uzvaru, viņš uzsvēra, ka pie lielā pārsvara komanda pieļāva pārāk daudz kļūdu. "Tas var dārgi maksāt izšķirošajos brīžos čempionāta laikā," sacīja Bertāns.

Atgādinām, ka Latvijas Basketbola savienība (LBS) atdos līdzjutējiem naudu, kuri izvēlējās nedoties uz Latvijas izlases pēdējo pārbaudes spēli savās mājās pret Somiju, jo nespēlēja Kristaps Porziņģis. Dāvis Bertāns paziņoja, ka personīgi izpirks visas atgrieztās biļetes un kopējo summu ziedos bērniem no Ukrainas.

"Paldies viņiem. Būs ziedojums" līdzjutējiem, kuri atteicās no biļetēm, teica Bertāns. "Galvenais, lai nākamajā reizē nāk cilvēki, kuri grib skatīties izlasi."

Savukārt Šmits uzsvēra, ka Somijas izlase nenospēlēja veiksmīgi, tomēr tas nemaina faktu, ka Latvija izlase būs gatava cīnīties arī ar spēcīgākām komandām.

Pēc spēles ar Somiju trešdien Latvijas valstsvienībai līdz Pasaules kausa finālturnīram vēl paredzēti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!