Foto: F64
No Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenā trenera amata sestdien pēc Eiropas čempionātā izcīnītās astotās pozīcijas atkāpās Georgs Dikeulaks, bet Gunta Baško noslēdza karjeru valstsvienībā.

Kā ziņots, Latvijas izlase spēlē par septīto vietu ar rezultātu 56:75 (12:20, 6:14, 23:15, 15:26) zaudēja Lietuvas valstsvienībai, paliekot astotajā pozīcijā.

Latvijas izlasi Dikeulaks sāka vadīt aizvadītajā gadā, nomainot Ainaru Zvirgzdiņu.

"Šī bija mana pēdējā spēle izlases galvgalī, taču svarīgākais, ka Eiropā esam astoņu spēcīgāko komandu vidū," Dikeulaka teikto citē čempionāta mājaslapa internetā. "Bijām spiesti sadzīvot ar svarīgu spēlētāju prombūtni, bet tā rezultātā pie pieredzes tika jaunās basketbolistes. Darboties kopā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) un šīm spēlētājām man ir bijis gods. Novēlu Latvijas izlasei turpināt spēlēt visaugstākajā līmenī. Ceru, ka kādreiz atkal strādāšu ar šo komandu."

"Lietuvietes vairāk gribēja uzvarēt," pēc cīņas teica Baško. "Pretinieces bija par sevi pārliecinātākas, bet mēs - nepietiekoši. Jāskatās uz visu no pozitīvās puses, jo esam Eiropas astotniekā. Šī ir gados jauna komanda, kurai ir gaiša nākotne."

Savukārt Baško Latvijas izlasē debitēja 19 gadu vecumā un 1999.gada Eiropas čempionātā bija jaunākā spēlētāja.

Tāpat viņa palīdzēja Latvijas izlasei 2007.gada Eiropas čempionātā izcīnīt ceturto pozīciju un iekļūt 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Šajā Eiropas čempionātā viņa laukumā izgāja visās deviņās spēlēs, vidēji mačā gūstot 11,4 punktus, izcīnot 4,4 atlēkušās bumbas un izdarot 2,4 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā trešdien Latvija ar 72:83 zaudēja Krievijas izlasei, bet Lietuva ar 58:66 piekāpās Francijas basketbolistēm.

Savukārt pusfināla spēlēs par 5.-8.vietu Latvija ceturtdien ar rezultātu 75:84 zaudēja Horvātijas valstsvienībai, bet Lietuva ar 59:68 piekāpās Melnkalnei.

Latvijas izlasei čempionātā bija izvirzīts mērķis iekļūt ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!