Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Vjačeslavs Bikovs pēc palikšanas ārpus godalgoto trijnieka pasaules čempionātā atzina, ka Krievijā šobrīd ir problēmas ar valstsvienības komplektāciju un nav tādas hokejistu izvēles iespējas, kādas ir Somijai vai Zviedrijai.

Krievijas hokejisti tikai otro reizi pēdējo septiņu gadu laikā palika bez medaļām, spēlē par trešo vietu svētdien ar 4:7 zaudējot Čehijai.

"Puiši cīnījās līdz galam un centās izcīnīt uzvaru. Mums šis bija neveiksmīgs čempionāts. Izdarīsim secinājumus, soļosim tālāk," sarunā ar Krievijas žurnālistiem teica Bikovs.

Bikovs nevēlējās atbildēt, vai atkāpsies no amata, jo "šis jautājums ir domāts Krievijas Hokeja federācijai". Pats treneris nedomājot atkāpties no amata.

Krievijas izlases treneris uzskata, ka spēlētāji fiziski bija labi sagatavojušies, bet komandas kolektīva darbība laukumā nav bijusi pietiekami laba. Tāpat Bikovs nevarēja teikt, kādas izmaiņas komandā varētu būt, jo šobrīd "praktiski savākti labākie no divām līgām [NHL un KHL]", bet speciāli jaunos likt sastāvā speciālists nevēlas, jo tad komanda nevarēs būt konkurētspējīga.

"Jaunie spēlētāji ir vajadzīgi, bet viņi nedrīkst būt līmeni zemāki par tiem, kas tagad spēlē. Mums no spēcīgākajiem nebija tikai Malkina, Dacjuka un Brizgalova. Kvalitātes ziņā viņi vēl ir labākie un viss. Ar nepacietību gaidām jauno vilni ar spēlētājiem, kas klauvēs pie lielās izlases durvīm. Mums nav tādas izvēles iespējas, kādas ir zviedriem vai somiem. Vajag skatīties taisnībai acīs. Līdz šim sasniegumi to visu aizēnoja. Bet mēs taču visu laiku teicām, ka ir problēmas," atklāti teica Bikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!