Foto: Reuters/Scanpix
Slovāku aizsarga Milana Jurčinas 68. numurs uz spēlētāja krekla izrādījies pārāk kaitinošs Čehijas līdzjutējiem, kuri uzskata, ka tā cienīgs varot būt vienīgi viņu leģenda Jaromīrs Jāgrs, piektdien vēsta gan čehu, gan slovāku mediji.

Raženais slovāku aizsargs Milans Jurčina čehu žurnālistiem paskaidroja, ka 68. numuru viņš ieguvis tad, kad debitēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Bostonas "Bruins" sastāvā un atstājis to sev arī valsts izlasē. "Nav svarīgi, kāds numurs. Galvenais, lai es spēlētu labi," uzskata Jurčina.

Vēlāk NHL Jurčina spēlēja ar 23. numuru Vašingtonas "Capitals" un Kolumbusas "Blue Jackets" komandās, bet pašlaik pārstāv Ņujorkas "Islanders", kur spēlē ar 27. numuru.

Portāls "idnes.cz" uzskata, ka Jāgra numuram būtu jābūt tikpat neaizskaramam kā Mario Lemjē 66. vai Veina Grecka 99. numuram. Jurčina domā, ka spekulācijas ap spēlētāju numuru ir tikai vēlme radīt pikantu atmosfēru pirms gaidāmās kaimiņvalstu spēles. '"Tas ir tāpat kā spēlētu zviedri un somi, kad ir papildu spriedze," sacīja Jurčina.

Čehijas un Slovākijas hokeja izlases piektdien vakarā Bratislavā mērosies spēkiem savstarpējā pasaules čempionāta spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!