Foto: F64
Latvijas izlasei pirms spēles ar Baltkrieviju palīdzējusi saņemties komandas sapulce bez izlases vadības un treneru līdzdalības, sestdien Košicē pēc uzvarētās cīņas žurnālistiem sacīja valstsvienības kapteinis Herberts Vasiļjevs.


"Viss tika izdarīts pareiz, lai uzvarētu šo spēli. Mēs ar komandu satikāmies, runājām. Komandai pašai ir jāzina, ko viņa grib sasniegt, bet vadībai pēc būtības ir jānosaka tikai uzdevums un tā tālāk. Komanda jau ir tā, kas cīnās un iet ārā uz ledus. Mums vajadzēja visiem sanākt kopā un uzsists katram pa plecu, drusciņ nelielā bariņā patusēties. Visi sanāca kopā, un zin šodien tāda sajūta bija, ka katrs ir par katru," par komandas noskaņojuma uzlabošanu atklāja Vasiļjevs, norādot, ka kopā sanākšanas reizē pārējos komandas biedrus uzrunājuši tie spēlētāji, kam tas bija jādara.

Tas, ka baltkrieviem no 0:3 izdevās rezultātu samazināt līdz minimumam, Latvijas izlasi no sliedēm nav izsitis. "Viņi iemeta vairākumā, taču mēs zinājām, ka tūlīt vairākums būs arī mums. Mēs jutām, ka laukumā esam noteicošā komanda," komandai bijis pietiekoši daudz pārliecības par savu varēšanu.

Vasiļjevs pēc uzvaras arī atzina, ka šim mačam bija grūti sagatavoties, bet uzvara panākta tāpēc, ka latvieši to esot gribējuši vairāk. "Galvenais, ka mums šodien izdevās iesākt spēli ar pāris labām vairākuma realizācijām," Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapā citēts Vasiļjevs. "Domāju, mums šodien bija labāka komanda un mēs vairāk gribējām uzvarēt."

"Nemelošu, bija psiholoģiski grūti sagatavoties šai spēlei," piebilst Latvijas komandas kapteinis. "Bratislavā mēs pāris spēlēs bijām tik tuvu uzvarai, bet Slovēnijai zaudējām mačā, kurā mums vajadzēja uzvarēt, un viss pēkšņi pagriezās kājām gaisā. Šodien mēs iznācām laukumā, gatavi spēlēt."

Jau ziņojām, ka sestdien Latvijas izlase ar 6:3 uzvarēja Baltkrieviju cīņā par palikšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, un līdz ar to Latvijas izlasei palielinājušās izredzes saglabāt vietu elitē. Pēc Austrijas uzvaras pār Slovēniju turnīrā par palikšanu augstākajā divīzijā pēdējā kārtā noskaidrosies veiksminieces un tās komandas, kuras izkritīs uz pirmo divīziju: vietu elitē saglabās Latvijas-Austrijas un Baltkrievijas-Slovēnijas spēles uzvarētāji.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!