Foto: F64
Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionāta spēlē par septīto vietu sestdien ar rezultātu 56:75 (12:20, 6:14, 23:15, 15:26) zaudēja Lietuvas valstsvienībai, paliekot astotajā pozīcijā.

Latvijas izlases labā par desmit punktiem guva Elīna Babkina un Gunta Baško, bet Lietuvas valstsvienībā 15 punkti Ausras Bimbaites kontā.

Mača sākumā abas komandas pirmās divas minūtes nespēja gūt punktus, taču rezultātu ar precīzu trīspunktu metienu atklāja lietuvietes, bet Latvijas komandas lapā pirmos punktus guva Ieva Kubliņa. Turpinājumā pārsvars piederēja lietuvietēm, kuras izvirzījās vadībā ar 11:4, jo Latvijas basketbolistēm bija problēmas nosegt pretinieču tālmetienus.

Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē, pateicoties Kristīnes Kārkliņas un Elīnas Babkinas gūtajiem punktiem, latvietēm izdevās samazināt rezultāta starpību līdz trim punktiem, bet Lietuvas spēlētājas vēlreiz spēja atrauties un pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts bija 20:12 par labu lietuvietēm.

Otrās ceturtdaļas sākumā Lietuvas spēlētājas ieguva desmit punktu pārsvaru, bet jau nākamajā uzbrukumā Sabīne Niedola atjaunoja astoņu punktu deficītu. Pēc šīs epizodes komandas ilgāku laiku nespēja gūt punktus, kā arī pieļāva vairākas kļūdas. Tomēr pēc ilgāka klusuma brīža pirmās punktus guva lietuvietes, kas iekrāja 12 punktu pārsvaru, bet pēc neilga laika ar rezultatīviem metieniem izcēlās Aija Putniņa un Zane Jēkabsone.

Pēdējās pirmā puslaika minūtēs pārsvars piederēja Latvijas komandai, kas vairākas reizes veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, taču būtiski pietuvoties Lietuvas izlasei neizdevās, puslaikam noslēdzoties ar 34:18 pretinieču labā.

Otro puslaiku aktīvi iesāka latvietes, kuras aktīvi spēlēja aizsardzībā un ātri devās uzbrukumā, kas vainagojās Babkinas divos gūtos punktos. Tomēr jau nākamajā uzbrukumā ar precīzu trīspunktu metienu izcēlās pretinieču spēlētāja. Turpinājumā veiksmīgi nospēlēja Gunta Baško, kura vispirms caurgājienā izcēlās ar diviem punktiem, bet jau nākamajā epizodē pārķēra lietuviešu piespēli un ar diviem punktiem noslēdza arī ātro uzbrukumu, samazinot rezultāta starpību līdz 11 punktiem.

Latvijas rezultatīvo uzbrukumu sērija turpinājās, kad no groza apakšas metienu realizēja Zane Tamane. Tālāk vienības apmainījās ar rezultatīviem metieniem, taču Lietuvas komanda spēles grožus turēja savās rokās. Neskatoties uz to, Latvijas basketbolistes turpināja agresīvi darboties aizsardzībā, bet līderes lomu šajā ceturtdaļā uzņēmās Baško, kura vairākas reizes izcēlās ar precīziem metieniem, uz ko ar precīzu tālmetienu atbildēja lietuviete Rima Valentiene.

Pēdējās trešās ceturtdaļas minūtēs laukumā ritēja līdzīga cīņa un rezultāts pirms pēdējām desmit minūtēm bija 49:41 Lietuvas labā.

Pēdējās desmit minūtes ar precīzu metienu iesāka Latvietes, kad pēc Babkinas piespēles divus punktus guva Tamane, bet Valentiene otrā laukuma galā vēlreiz realizēja trīspunktu metienu. Arī nākamos četrus punktus guva lietuvietes un rezultāts kļuva 43:56 par sliktu Latvijai.

Cīņas gaitā vienības realizēja vairākus metienus un rezultāta starpība būtiski nemainījās. Kad Latvijas spēlētājai Sabīnei Niedolai ātrajā uzbrukumā izdevās gūt divus punktus, jau nākamjā uzbrukumā Lietuvietes kārtējo reizi bija precīzas no tālas distances un tas arī izšķīra spēles rezultātu.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā trešdien Latvija ar 72:83 zaudēja Krievijas izlasei, bet Lietuva ar 58:66 piekāpās Francijas basketbolistēm.

Savukārt pusfināla spēlēs par 5.-8.vietu Latvija ceturtdien ar rezultātu 75:84 zaudēja Horvātijas valstsvienībai, bet Lietuva ar 59:68 piekāpās Melnkalnei.

Līdz ar to latvietes nepiedalīsies 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Melnkalnes izlase sestdien spēlē par piekto vietu un ceļazīmi uz Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru sacentīsies ar Horvātiju.

Turnīrs noslēgsies svētdien.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā:

Elīna Babkina (Gdiņas "Lotos", Polija), Kristīne Kārkliņa ("Cadi La Seu", Spānija), Zane Eglīte ("Termocarispe", Itālija), Gunta Baško (Krakovas "Wisla Can-Pack", Polija), Sabīne Niedola (Nantes "Reze", Francija), Liene Priede ("Lady Pirates", ASV), Zane Jākobsone ("TTT Rīga"), Ieva Kubliņa (Ģēras "Seat Lami-Ved", Ungārija), Aija Putniņa ("Arras", Francija), Karlīne Nīmane ("TTT Rīga"), Zane Tamane (Šopronas "MKB Euroleasing", Ungārija), Liene Jansone (Komenses "Pool", Itālija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!