Uzvaru Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pirmā apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē pirmdien izcīnīja Lielbritānijas valstsvienība, kas B apakšgrupas trešās kārtas mačā ar rezultātu 74:51 (13:11, 24:13, 17:13, 20:14) pārspēja Izraēlas izlasi, garantējot sev vietu sacensību otrajā kārtā.

Šajā mačā uzvarētājām Džoenna Līdhema guva 18 punktus, bet ar 14 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās savulaik Latvijas klubā "TTT Rīga" spēlējusī Kimberlija Batlere.

Savukārt Izraēlas izlases labā 15 punktus guva Šaja Dorona, bet 11 punkti Lironas Koenas kontā.

Pēc šī uzvaras Lielbritānijas izlase kā pēdējā B grupā nodrošināja sev vietu turnīra otrajā kārtā, kamēr Izraēlas komandai Eiropas čempionāts ir noslēdzies.

Otrajā B grupas trešās kārtas spēlē Čehijas izlase tiksies ar Baltkrievijas valstsvienību.

B grupā pašlaik Baltkrievijas un Čehijas izlasēm ir pa divām uzvarām divās spēlēs. Šīs komandas jau pirms gaidāmā savstarpējā mača sev ir nodrošinājušas vietu turnīra otrajā posmā. Tikmēr trešajā pozīcijā ar vienu uzvaru trīs spēlēs ir Lielbritānija, bet Izraēlas basketbolistes zaudējušas visās trijās spēlēs.

Otrajā posmā B apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiksies ar A grupas trim spēcīgākajām vienībām. Kā ziņots, A grupā spēkojas Eiropas vicečempione Krievija, Lietuva, Slovākija un Turcija.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta otrā posma mači sāksies 22.jūnijā, izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no 29.jūnija, bet finālspēle risināsies 3.jūlijā.

Sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildu kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!