Foto: F64
Pieredzējušākais Latvijas izlases spēlētājs Aleksandrs Ņiživijs, kurš pēcspēles metienos divas reizes nerealizēja savu izgājienu, pēc cīņas godprātīgi atzina, ka īsti labi šajā čempionātā nejūtas, jo par sevi liek manīt izlaistais treniņprocesa laiks.

Pēcspēles metieni ir veiksmes lieta, taču Ņiživijs atzina, ka pietrūcis arī pacietības visu izdarīt līdz galam. "Pats īsti nejūtos savā ādā, jo pārāk daudz izlaidu treniņprocesā. Pietrūkst īstās izjūtas. Bija iespējas visu izdarīt kā vajag, bet kaut kā tomēr pietrūka," par bullīšiem atzīst Ņiživijs, kurš treniņprocesā kādu brīdi izlaida dēļ nelaimes ģimenē.


Spēle bijusi tāda, kad viena ripa izšķirtu uzvarētāju jau pamatlaikā. "Ko darīt, vajadzēja mums iemest no spēles, jo bija brīnišķīgi momenti," uzskata uzbrucējs, kam Slovākijā jau ir 13. pasaules čempionāts.

Latvijas izlases hokejisti zaudējumā var vainot tikai sevi, tomēr Ņiživijs uzskata, ka dāņi bijuši nedaudz "svaigāki". "Dāņi kaut kā "svaigāk" izskatījās. Nezinu, varbūt par daudz iztērējām morālos un fiziskos spēkus pirmajās divās spēlēs. Nebija tās pārliecības, kā pret somiem. Sākām ne tajos ātrumos kādos vajadzēja," viņš piebilda.

Pirms nākošajām spēlēm pastarīšu turnīrā komandai vajag vispirms atpūsties un ar svaigu galvu izanalizēt kļūdas. "Vajag mierīgi iznalaizēt un tikt skaidrībā, kā pietrūka šajās spēlē un gatavoties tālāk. Ko darīt, tas ir hokejs, tā gadās. Mums ir bijis līdzīgi kā tagad dāņiem, 2003. gadā Somijā zaudējām Kanādai ar 1:7, ar 1:3 Zviedrijai, bet pēc tam ar 4:0 uzvarējām Baltkrieviju. Arī šoreiz viss varēja pagriesties uz otru pusi, bet nesanāca. Jāgatavojas tālāk, būs arī, kad mums paveiksies," Ņiživijs uzsvēra, ka dzīve ar šo zaudējumu nebeidzas.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase dāņiem zaudēja pēcspēles metienos ar 2:3. Turnīrā par vietas saglabāšanu elitē pirmo cīņu Latvija aizvadīs jau ceturtdien pret Slovēniju, bet tad pārcelsies uz Košici, kur sestdien spēlēs pret Baltkrieviju, bet svētdien pret Austriju.

TV3 Play

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!