Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins piektdien Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidentam Renē Fāzelam apsolīja 2016.gadā noorganizēt augstākās klases pasaules čempionātu.

Kā vēstīts, piektdien IIHF kongresā tika pieņemts lēmums, ka 2016.gada pasaules čempionāts hokejā notiks Krievijā

"Es vēlos pateikties IIHF un tās prezidentam Renē Fāzelam par pausto uzticību," teica Putins. "Mēs saprotam, ka rīkot pasaules čempionātu nav tikai liels gods, bet arī nopietna atbildība."

"Kā Krievijas valdības pārstāvis es varu garantēt, ka pasaules čempionāts Maskavā un Sanktpēterburgā būs tik augstā līmenī, cik vien iespējams," solīja Krievijas premjerministrs.

Putins stāstīja, ka abās pilsētās, kur notiks čempionāts, jau ir nepieciešamā infrastruktūra. Maskavā un Sanktpēterburgā pasaules čempionāti notika jau 2000. un 2007.gadā.

"Pagaidām organizēšanas izmaksas mums būs minimālas, bet efekts, es uzskatu, būs nenovērtējams," skaidroja Putins.

Vēl Krievijas amatpersona piebilda, ka čempionāta norise pasaules lielākajā valstī palīdzēs palielināt interesi par šo sporta veidu, kas radīs pozitīvu iespaidu un jauniešiem.

Krievija jau prognozē, ka biļetes uz sacensību grupu turnīra spēlēm maksās no desmit līdz 40 eiro (septiņiem līdz 28 latiem).

Pēc tam, kad Krievija ieguva čempionāta rīkošanas tiesības, Fāzels pasniedza Putinam Krievijas hokeja izlases kreklu ar 16 numuru un uzrakstu "Putin" uz muguras.

Putins jau palīdzējis Krievijai iegūt tiesības 2014.gadā Krievijas kūrortpilsētā Sočos rīkot ziemas olimpiskās spēles un 2018.gadā - Pasaules kausa izcīņas finālturnīru futbolā.

Kā zināms, 2012. un 2013.gada pasaules čempionāti augstākajā divīzijā notiks Zviedrijā un Somijā.

Nākamā gada pasaules čempionātā apakšgrupu spēles tiks aizvadītas Helsinkos un Stokholmā. Tāpat šajās pilsētās notiks arī katras grupas ceturtdaļfinālu mači, kas nozīmē, ka komandām nevajadzēs pārbraukt uz citu valsti, lai aizvadītu ceturtdaļfināla maču.

Pusfināli un spēles par godalgām nākamajā gadā notiks Helsinkos, bet 2013.gadā - Stokholmā.

Savukārt 2014.gadā pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā, bet vēl gadu vēlāk Čehijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!