Foto: DELFI.lt
Par 2011.gada Eiropas čempionāta pirmajiem finālistiem piektdien kļuva Spānijas izlases basketbolisti, kuri EČ finālā spēlēs jau trešo reizi pēc kārtas.

"Eurobasket 2011" pusfinālā spāņi ar 92:80 (26:18, 18:27, 27:17, 21:18) pieveica Maķedonijas valstsvienību, kurai jau iekļūšana pusfinālā bija lielākais sasniegums vēsturē. Spānijas izlase labāko četriniekā Eiropa ir jau septīto reizi pēc kārtas.

Līdz ar uzvaru pusfinālā spāņi sev nodrošināja ceļazīmi uz 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet Maķedonijai par ceļazīmi nāksies spēlēt kvalifikācijas turnīrā.


Par spēles galveno varoni kļuva Spānijas izlases kapteinis Huans Karloss Navarro, kurš guva 36 punktus – 19 no tiem izšķirošajā trešajā ceturtdaļā. Pēc pārliecinoši aizvadītās pirmās ceturtdaļas spāņi izgāza otro ceturtdaļu un nonāca zaudētājos 44:45. Vēl nedaudz vairāk nekā četras minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām rezultāts bija neizšķirts 58:58, bet tad Navarro un brāļi Gasoli palīdzēja Spānijai panākt izšķirošo 71:62.

Pēdējā ceturtdaļā, lai kā Maķedonijas basketbolisti centās, nespēja izrādīt pretestību un apdraudēt spāņu uzvaru.

Vēl spāņiem Pau Gasols guva 22 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas, viņa brālis Marks Gasols guva 11 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, bet Serhe Ibaka guva 11 punktus. Maķedonijas rindās rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Bo Makalebs, 17 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Pero Antičam, bet 15 punktus guva ceturtdaļfināla varonis Vlado Iļijevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!