Latvijas hokeja izlases centra uzbrucējs Herberts Vasiļjevs Rīgā plāno ierasties šajā nedēļas nogalē, lai pagūtu piedalīties Latvijas izlases pēdējās divās pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju pirms gaidāmā pasaules čempionāta, vēsta laikraksts "Diena".

"Līdz piektdienai man vēl ir darāmais klubā, bet sestdien plānoju lidot uz Rīgu," intervijā laikrakstam saka Vasiļjevs. "Man ir nelielas mikrotraumas, arī tāpēc pēc sezonas beigām gribēju palikt Krēfeldē, lai nedaudz atvilktu elpu. Ar sezonu esmu apmierināts, jo pirms tās neviens mums neparedzēja tik augstu vietu."

Kā ziņots, latvieša pārstāvētā Krēfeldes "Pinguine" komanda Vācijas hokeja čempionāta (DEL) pusfināla sērijā ar 0-3 zaudēja Volfsburgas "Grizzly Adams", bet izslēgšanas spēļu astoņās cīņās Vasiļjevs guva sešus vārtus un izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr regulārajā čempionātā Vasiļjevs guva 16 vārtus un izpildīja 33 rezultatīvas piespēles, kas viņam atvēlēja komandas rezultatīvākā spēlētāja godu un 11.vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

"Līgums ar klubu man ir vēl uz diviem gadiem. Tas nozīmē, ka vismaz pāris sezonas vēl grasos spēlēt. Sezona bijusi laba, bet nekad nevar zināt, kāda būs nākamā," izteicās 34 gadus vecais uzbrucējs.

"Pārbaudes spēlēs pret Norvēģiju plānoju piedalīties, jo tajās jau vajadzētu būt pasaules čempionāta virknējumam, lai pieslīpētu sapratni laukumā," piebilda Vasiļjevs."Sazvanos ar Arvīdu Reķi. Esmu informēts, ka daži ir atteikušies spēlēt [izlasē]un vēl vairāki ārstē savainojumus. Tāpat zinu, ka šogad pasaules čempionātā mums ir ļoti smaga grupa."

Kā zināms, šobrīd Latvijas izlases atrodas Austrijā, kur ceturtdien aizvadīs otro pārbaudes spēli ar turienes valstsvienību. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē trešdien Latvijas izlase zaudēja pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:5 (0:0, 2:3, 2:1, 0:0, 0:1).

Kā ziņots, šajā pavasarī no dalības Latvijas izlasē atteikušies Jānis Sprukts un Rodrigo Laviņš, tāpat traumu dēļ nevarēs spēlēt Aleksandrs Jerofejevs, Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis un, visticamāk, arī Edgars Lūsiņš, kurš gan izteicis cerību, ka līdz pasaules čempionātam pagūs atveseļoties.

Savukārt pārbaudes spēlēs traumu dēļ pagaidām bez Ņiživija vēl nav piedalījušies arī Mārtiņš Karsums un Lauris Dārziņš, bet pirmajās pārbaudes cīņās traumas guvuši Sergejs Pečura, Oskars Cibuļskis un Māris Jass un viņu turpmākā dalība valstsvienībā šopavasar ir neskaidra.

Jau vēstīts, ka šonedēļ izlasei pievienosies Artūrs Kulda, Vasiļjevs un Mārtiņš Raitums, kuru pārstāvētajām komandām arī pagājušajā nedēļā noslēdzās sezona. Savukārt par Kārļa Skrastiņa dalību pasaules čempionātā pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!