Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks pēc pēdējās pārbaudes spēles atzina, ka valstsvienība uz pasaules čempionātu dodas, lai cīnītos ar visām komandām.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase otrdien ar 5:3 pieveica Norvēģiju, bet spēle izcēlās ar vairākām rupjībām un mača otrajā daļā ik pa brīdim izcēlās nelieli kautiņi.


"Psiholoģiski labi, ka uzvarējām pēdējās spēlēs," teica Znaroks.

Runājot par gatavību pasaules čempionātam Znaroks LTV tiešraidē vēlreiz uzsvēra, ka fiziskā forma uzlabojas, kā plānots. "Pirmajās spēlēs zināju, ka spēlētājiem ir lielas slodzes, tāpēc no viņiem netika prasīta fiziskā cīņa, vairāk skatījos taktisko pusi. Šajās spēlēs neņēmu vērā rezultātu, jo tas nav svarīgs."

"Šogad grūtāk bija gatavoties, jo gūzma ar traumām bija. Ankipāns ar Reķi sāka vēlāk trenēties, Karsumu vispār esam pazaudējuši, viņš nespēlēs, nespēja atjaunoties pēc traumas. Ņiživijam bija problēmas. Skrastiņu saprotu, jo viņam nav līgums," uz problēmām norādīja Znaroks.

Lai gan valstsvienība sagatavošanās posmā saskārās ar vairākām problēmām, motivācija spēlētājiem pirms pasaules čempionāta būšot, uzskata Znaroks. "Motivācija būs, jo mēs taču ejam aizstāvēt savu valsti – Latviju."

Lai gan vairākkārt masu mediju un līdzjutēju lokā ir izskanējis, ka Latvijai galvenais uzdevums priekšsacīkstēs – līdzīgi kā katru gadu – būs uzvara vienā spēlē, Znaroks tam nepiekrīt. "Mēs nebraucam spēlēt tikai pret Dāniju. Spēlēsim arī pret Somiju, Čehiju, ceram ar Krieviju uzspēlēt."

Latvijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu dosies ceturtdien rīta pusē.

2011.gada pasaules čempionātā priekšsacīkstēs Latvija spēlēs pret Čehiju (30.aprīlī), Somiju (2.maijā) un Dāniju (4.maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!