Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas izlase pasaules čempionātā hokejā Slovākijā, cer uz astoņu Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju palīdzību, informē Zviedrijas hokeja asociācija.

Izlasei palīdzēt piekrituši aizsargi Niklass Grosmans (Dalasas "Stars") un Karls Gunarsons (Toronto "Maple Leafs"), kā arī uzbrucēji Loui Eriksons, Toms Vandels (abi Dalasas "Stars"), Mikaels Beklunds (Kalgari "Flames"), Patriks Berglunds (Sentluisas "Blues"), Magnuss Pājarvi (Edmontonas "Oilers") un Matiass Tedenbijs (Ņūdžersijas "Devils").

Šosezon NHL visrezultatīvāk spēlējis Kārļa Skrastiņa komandas biedrs Loui Eriksons, kurš ar 79 spēlēs 27 gūtiem vārtiem un 46 rezultatīvām piespēlēm bija otrs rezultatīvākais Dalasas "Stars" hokejists. Rezultatīvu sezonu aizvadīja arī Patriks Berglunds Sentluisā, nopelnot 52 (22+30) rezultativitātes punktus.

Citi pieci Zviedrijas izlases potenciālie NHL spēlētāji, tostarp Daniels Alfredsons un Kristians Huseliuss, valstsvienībai nevar palīdzēt traumu dēļ, bet vēl trīs hokejisti, arī vārtsargs Johans Hedbergs, izlasei atteikuši ģimenes apstākļu dēļ.

Zviedrijas izlase pasaules čempionātā spēlēs vienā grupā ar ASV, Norvēģijas un Austrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!