Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs, četru Visu Zvaigžņu spēles dalībnieks un 2000. gada Olimpisko spēļu čempions Vins Beikers iekārtojies darbā par menedžeri kafejnīcu tīklā "Starbucks", vēsta izdevums "The Providence Journal".

Beikers savu profesionālo karjeru noslēdza 2006. gadā alkoholisma dēļ. Līdz tam brīdim viņš bija nopelnījis ap simts miljoniem dolāru, taču alkoholisma un vairāku neveiksmīgu ieguldījumu dēļ viņš saskāries ar finanšu problēmām.

"Esmu alkoholiķis, kas zaudējis veselu bagātību," atzinis Beikers. "Man bija talants, kuru es nespēju pilnībā realizēt. Šobrīd man nepieciešams atkal iemācīties kontrolēt savu dzīvi. Man ir četri bērni, un man nepieciešams aptvert visu atbildību."

Bijušais basketbolists norādījis, ka viņa stāsts var palīdzēt daudziem cilvēkiem, kas saskārušies ar līdzīgām problēmām, un saprast, ka nekad nav par vēlu visu mainīt.

Beikeru 1993. gadā ar 8. numuru draftēja Milvoki "Bucks". NBA karjeras laikā spēlējis "Bucks", Sietlas "Supersonics", Bostonas "Celtics", Hjūstonas "Rockets" un Dalasas "Maverics" sastāvā, aizvadot 791 spēli. Spēlējot spēka uzbrucēja un centra pozīcijā, viņš vidēji spēlē guva 15 punktus un savāca 7,4 bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!