Foto: Publicitātes foto

Latvijas rekordiste septiņcīņā Laura Ikauniece nesen manīta uz BMX riteņa, un tas raisījis jautājumu, vai sportiste sākusi domāt par septiņcīņas nomaiņu pret ekstrēmo sportu.

Ikauniece jau vairākus gadus dzīvo otrpus Latvijas robežai kopā ar savu dzīvesbiedru, Igaunijas šķēpmetēju Magnusu Kirtu, tādēļ tagad viņa redzama Igaunijas Sporta un olimpiskā muzeja reklāmās ar BMX lecam pāri Latvijas-Igaunijas robežai.

Laura uz BMX nokļuva, pateicoties Sporta un olimpiskajā muzejā atklātajai jaunajai ekstrēmo sporta veidu izstādei "X-FAKTORS", kurā ikviens apmeklētājs var gan izmēģināt spēkus kāpšanas sienā, gan pārbaudīt līdzsvaru uz "slackline" siksnas, gan izbaudīt citas aizraujošas atrakcijas. Taču, lai arī vieglatlēti ekstrēmie sporta veidi patiešām aizrauj, reklāmas attēls ar lēcienu uz BMX tomēr iestudēts, lai izvairītos no traumām.

Īsta skeitparka vietā izraudzīta skaņu studija, kurā Laura ar savu balsi ierunājusi Igaunijas Sporta un olimpiskā muzeja audio gidu latviešu valodā. Septiņcīņas sportiste pati bija gandarīta un pagodināta būt par pirmo svešvalodu gidu Baltijas lielākajā sporta muzejā Tartu. "Tas ir tik jauki, ka muzejs par audio gidiem izvēlējies tieši sportistus un ka latviešus iepazīstināt ar sporta vēsturi varu viņu dzimtajā valodā," sacīja Ikauniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!